Vissza kell fizetnem a cafeteriát

Kedves Blog!


Segítségeteket kérném.


2008. november óta dolgozom a "jelenlegi" munkahelyemen.
Bejelentettem felmondási szándékomat, melyben kértem a közös megállapodásra törekedvén felmondási napként 2010. szeptember 30-at kértem figyelembe venni, mint utolsó munkanap. Sikerült is megegyezni, elengedtek (tehát nem a határozatlan idejű szerződés esetén életbelépő 30 napos felmondással "eljönni".)

 


Cafeteriaként kaptam erre az évre három havi BKV bérletet - melyet az év elején "elfogyasztottam", illetve a fennmaradó összeget üdülési csekk formájában igényeltem, melyet szintén megkaptam.


A gazdasági vezetőm kijelentette, mivel én adtam be a felmondásomat, bizony, időarányosan vissza kell majd fizetnem időarányosan azt, ami "nem jár" - mindezt úgy, hogy semmilyen szabályozás, szerződés vagy egyáltalán cetli is szabályozná a cégnél a cafeteria-rendszert. (Egyébként kicsit vicces, mert az egész éves cafeteria juttatásom 38 000 forint - és most 9250 forintról beszélgetünk).


Első kérdésem az lenne, ezt valóban meg kell tennem? Találtam a neten olyan információkat, mely szerint nem követelheti vissza a munkaadó a már "kiadott" cafeteria juttatást.


Illetve, ez már kicsit "nehezebb tészta" - munkaruha pénzt kaptam, 2009. júniusában, 2 év kihordási idővel. Tehát nem a belépésemkor, nem is a próbaidő lejárta után, hanem bő kilenc hónappal az első munkanap után.
Egyrészt "talán" jogosnak érzem a dolgot, ugyanakkor tanácstalan vagyok.


Tegnap délelőtt ugyanis aláírtam azt a felmondási megállapodást, melyet már a főnököm is aláírt és melyben szerepel, mit fognak számomra kifizetni, illetve az hogy a közös megállapodás keretén belül egyikőnknek SINCS SEMMILYEN követelése a másik féllel szemben.


Ennek ellenére a délutáni órákban kaptam egy telefont, hogy bizony rábukkantak erre a ruhapénzes számlára, és időarányosan a fennmaradt összeget le fogják vonni a fizetésemből. (Ez egy 34 000 forintos terhelést jelentene részükről, számomra pedig komoly érvágást...)


Szintén kérdezném, miután aláírtuk a közös megegyezéssel, mindkét fél részéről szignált, senkinek sincs semmilyen követelése a másikkal szemben - felmondásomat, ezen igényüket jogosan jelentik-e be?


Tudom, az összegek alapján nincs nagy súlya a dolognak - számomra viszont igen.


Segítségeteket és válaszotokat köszönöm!


üdv,
Egy minőségbiztosítási tanúsítványokat kiállító cégnél dolgozó emberke

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!