Majdnem megerőszakolt

Sziasztok!

 

Azért írok nektek, mert az ex-főnököm szó szerint üldözni kezdett. A sztori előzménye annyi, hogy friss diplomásként nem igazán tudtam elhelyezkedni a szakmámban (tudom, tudom, büfé szak), ezért egy titkárnői állást elvállaltam egy kisebb cégnél.Van egy két éves kisfiam, akit egyedül nevelek, mert az édesapja sajnos egy balesetben meghalt még tavaly augusztusban. A szüleimre sem támaszkodhatok, mert édesapám már több, mint 10 éve meghalt szegény, édesanyám pedig súlyos beteg, így én igyekszem neki is segíteni, amiben csak tudok.

 

 

Szóval elhelyezkedtem ennél a cégnél, de már az első napon láttam, hogy itt gondok lesznek.A főnököm, aki 40 éves körülbelül, már az első pillanatban éreztette, hogy "azt" akarja tőlem. Túlságosan kedves volt, kajánul mosolygott rám , amikor csak meglátott, bókolt, stb. Én udvariasan, de határozottan az értésére adtam, hogy nemrég veszítettem el férjemet, tehát nem lehet közöttünk semmi, sem most, sem a későbbiekben. Úgy tűnt megértette, de tévedtem...

 

Először el akart hívni egy vidéki üzleti megbeszélésre, de sikerült kibújnom a dolog alól, mert a gyermekemet ugyebár nem hagyhatom egyedül. Utána elkezdett az otthoni számomon és a mobilomon hívogatni esténként, sms-eket írogatott és üzeneteket hagyott, amelyekben azt ecsetelgette, hogy meg akar kapni.Újra és újra mondogattam neki, hogy nem lehet, nem akarom a dolgot, de mintha a falnak beszéltem volna.

 

Végül odáig fajultak a dolgok, hogy egy délután majdnem megerőszakolt...Nekem esett az irodában, elkezdte fogdosni a melleimet, de a vak szerencsének köszönhetően sikerült fejbe vernem egy tűzőgéppel. Teljesen kikeltem magamból, ordítottam vele, mint a sakál, de még ő kezdett ell fenyegetni, hogy vagy feljelent a rendőrségen könnyű testi sértés miatt, vagy kirúg, én választhatok.

 

Az utóbbit választottam, mert már annyira elegem volt az egészből, hogy minden jobb megoldásnak tűnt, mint nála dolgozni. Azóta sajnos nem találtam még új munkát, de reménykedek. Remélem az utódomnak nem kell átélnie ezt a tortúrát, mert őszintén mondom, ebbe bele lehet betegedni.

 

Szilvia

 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!