Senki sem ellenőrzi az iskolaszövetkezeteket?

Sziasztok,


bár én nem értek a munkajoghoz, azzal tisztában vagyok, hogy a szabályosan csak nyolc órában lehet munkaerőt alkalmazni, illetve bizonyos szakmáknál, ahol kikerülhetetlen, 12 órában is. A túlóráért, éjszakai, hétvégi munkáért pedig (a törvények szerint, tehát elvileg) műszakpótlék jár.


A jelen gazdasági helyzetben számtalan tanuló kényszerül rá arra, hogy munkát vállaljon tanulmányai mellett - amivel nem is lenne probléma, de számomra egyre inkább nyilvánvaló, hogy az adott közvetítő cégek nem igazán ragaszkodnak ahhoz, hogy a diákok legalább alapvető jogait védjék, illetve minimálisan szabályosan alkalmazzák, 'alkalmaztassák' a regisztrált fiatalokat.


Persze a saját érdekeiket - jutalék, teljes kontroll - messzmenően szem előtt tartják.


Egy ideje regisztrálva vagyok egy ilyen ügynökséghez, mint főiskolás hallgató. Időnként el is vállaltam ezt-azt, amivel persze sose volt minden rendben, ha más probléma nem akadt, a fizetés jött késve, rosszul számolva (persze abból is én jöttem ki szarabbul).


Bemásolom az egyik, nem igazán tisztességes állásajánlatukat, amit minden tagnak körímélben küldenek ki, és mivel ide bárki regisztrálhat, úgy gondolom, nem is kell eltitkolni a cég nevét - se az ügynökségét, se a megbízó cégét.


Tehát megismétlem: ilyen ajánlatokat tesznek, ami nem csak azért gáz, mert 14-15 órában enyhén szólva szabálytalan (és tisztességtelen) valakit fizikai munkára kényszeríteni, hanem azért is, mert az órabér megalázóan alacsony.


És ez természetesen nem az egyetlen ilyen munkalehetőségük volt.
Senki sem ellenőrzi ezeket a iskolaszövetkezeteket?


Íme:

 

 

Workland Plus írta:

18 ÉV FELETTI LÁNYOK FIGYELEM!!

MUNKALEHETŐSÉG FORNETTI PÉKSÉGÉBEN A SUGÁRBAN

 

- MIRELIT PÉKSÜTEMÉNYEK SÜTÉSE

- PÉNZTÁR KEZELÉSE

- 6:00-20:30-ig kellene dolgozni (heti min. 2-3 nap, hétvégét is kell tudni vállalni)

 

- 410Ft - 470Ft - 530Ft ÓRABÉR

 

- RUGALMAS MŰSZAKOK (HETI min. 25 óra KÖTELEZŐ)

 

Elsősorban évhalasztókat keresünk, akik hétköznap délelőtt is tudnak dolgozni!

 

 

Elsősorban évhalasztókat keresünk, akik hétköznap délelőtt is tudnak dolgozni!

 

Ennyit a magyar foglalkoztatási morálról.


üdv:

roz

 

egy végzős hallgató
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!