10 éve munka nélkül

Mai bejegyzésünkben egy több, mint 10 éve munka nélkül tengődő olvasónk gondolatait ismerhetitek meg. Borzasztó hosszú tud lenni néhány hónap is, ha az ember nem találja a helyét és mindig falakba ütközik, ilyen hosszú időt még felfogni sem gyerekjáték.

Nektek mi volt a leghosszabb idő, amit munka nélkül, álláskereséssel töltöttetek?

 

Én jó 10 éve küzdök munkanélküliséggel. Úgymond nekem a munkanélküli stemplit születésemkor rányomták a fejemre. És ez nem vicc. 10-12 évvel ezelőtt is csak ültem otthon és néztem ki a fejemből.


Írtam egy valag önéletrajzot, elmentem cégekhez, beadtam, s valahol felírtak, valahonnan két lábbal rúgtak ki. Persze vissza sosem hívott senki. Ez nem azt jelenti persze, hogy nem dolgoztam közben, sőt, munkanélküli hivatalba még sosem mentem el, segélyt sem vettem fel. De egyszerűen kb. 2 évet leszámítva nem találtam olyan munkát, amely normális lenne,vagy tudna benne az ember pénzt keresni. Átverés tucatjai azok vannak.


Jelenleg olyan helyzetbe kerültem, hogy sem 10 éve, sem azóta nem voltam ilyen rossz helyzetben. Eszméletlen, de tényleg. Nem tudom fizetni a csekkeket, ha így megy elviszik házat, autót stb. Felvettek volna napokban egy államinak nevezhető céghez dolgozni és ahelyett, hogy munkát kaptam volna még átvertek és lehúztak 100. 000 forinttal.Már elég edzett vagyok, sok mindenen keresztül mentem. De nem lehet elég edzett az ember, mert mindig lehet rosszabb.

 

Ami nálam még nehezít főleg lelkileg a helyzeten, hogy mostanában olyan emberek ezreivel vagyok körül véve, akik szinte nem is dolgoznak (persze dolgoznak) és milliárdokat keresnek, azt sem tudják, hogy költsék el. Legalább ez régen nem így volt, de nem rágódunk a múlton.

 

Érettségizett ember vagyok három felsőfokú végzettséggel, jogosítvány és azok kiegészítő hegyeivel. Pénz és munka nélkül.

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!