Miért kérnek idegen nyelveket?

54 éves vagyok, tele életkedvvel és tapasztalattal. 8 -azaz 8 db- államilag elismert iskolai végzettségem van, a legmagasabb OKJ-s felsőfokú, egyik sem diploma.....ja és nincs nyelvvizsgám. Annak idején mi az oroszt tanultuk, de....ugyan minek?

Ezzel senki sem törődött, hogy ennek a generációnak is megteremtse a "rendszerváltást." Pl. úgy, hogy ingyenes nyelvtanfolyamokkal felzárkóztathattak volna bennünket....ezt pótolhatnák! Ha most megnézzük az álláshirdetéseket, legalább a 90%-nál kérnek idegen nyelv tudást. Vajon miért?


Az Unióban hivatalos nyelv a magyar. Csak törvényalkotás kérdése, hogy Magyarországon minden üzleti vállalkozásban is az legyen. Ha egy külföldi bejön Magyarországra, ehhez kellene alkalmazkodnia. Ha korábban születtem volna, most a nyugdíjra készülnék....az éhhalál helyett.


A politika úgy gondolta, hogy megtette a magáét azzal, hogy kitolta a korhatárt -ami a nyugdíjak fenntarthatóságát illeti, pedig egyáltalán nem így van.
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com