Egy életen át megélhetési gondokkal fogunk küzdeni?!

Tisztelt Blog!

 

Nevelőtanárként (2 tanári diplomával) dolgozok egy vidéki középiskolai kollégiumban. Munkakörömből adódik, hogy éjszakát is és vasárnapi ügyeletet is kell vállalnunk.Talán sokan nem tudják, hogy bértáblánk van, melyet nagyjából (a mai ínséges világban ez ügyben is teljesen ki vagyunk szolgáltatva a munkaadónknak) betartanak a fizetési besorolásnál.


Csupán az alapbérem nettója is kb.10 000- Ft-tal csökkent, de amikor esedékes a rengeteg túlóra kifizetése (amiért keményen meg kellett dolgoznom) kb nettó 40 000- Ft mínusz. Ráadásul csak 2-3 naponta találkozom családommal, hisz akkor vannak otthon, amikor én dolgozom. Mellesleg 3 gyermeket neveltem fel igen nehéz körülmények között. A két idősebb még otthon lakott, amikor már csak egy gyerekesnek számítottunk.


Hiába tanult a másik kettő. A gyerek egy életre szól! Csak úgy tudtuk őket támogatni, hogy otthon laktak! Most, hogy "csak" egy egyetemistánk él velünk, megint megbüntetnek. Rengeteget dolgozunk, mégis csökkentik a fizetésünket. Egy életen át megélhetési gondokkal fogunk küzdeni?!


Éva

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com