Mégis vannak egerek a hipermarketekben?

Tisztelt Munkahelyi(T)error!


A napokban attól volt hangos a média, hogy Magyarország egyik legnagyobb hiper cégénél elszaporodtak a rágcsálók. Nevet felesleges volna írnom, gondolom tudják, hogy melyik cégre gondolok. Rögtön a hír után a cég szóvivői cáfolni igyekezték ezt a hírt, mondván minden a legnagyobb rendben, nincsenek egerek, a higiénia minden szempontból tökéletes. Nos, én a fent említett cégnél dolgozok és sajnos elég jól ismerem az áruházban uralkodó nem éppen legjobb és legtisztább állapotokat. Igaz, nem vagyok budapesti, tehát az ottani helyzetre nincs rálátásom, de ha csak fele oylan kupi van, mint nálunk, akkor is elég szomorú a helyzet.


Az egér nem hogy ritka volna, majdhogynem mindennapos dolog, de mellettük még más kártevők, példának okáért a csótányok is sűrűn képviseltetik magukat. Mint az köztudomású, ezek az élőlények főként olyan helyeken szaporodnak el tömegesen, ahol a tisztaságra, a higiéniára, a környezetre nem fordítanak elég figyelmet. Tény és való, hogy a vásárlók nem találkoznak velük sűrűn, mert nem azokon a helyeken találhatóak meg tömegesen, ahol ők az árukat a kosarukba pakolják, de a raktárak és a többi helyiség elég rendesen tele van velük. Ez egyrészt elég undorító, másrészt nem is egészséges.


Az irtásukkal a cég tényleg törődik, rendszeresen folyik rágcsáló és rovarirtás az áruházban, de ami ennél sokkal fontosabb volna, a megelőzés, arra nem fordítanak kellő figyelmet. Rengeteg a koszos, elhanyagolt helyiség, a hentes és pék részlegnél főleg, de mintha ez nem volna szempont a számukra. Ha egy vásárló látná, hogy hogyan készülnek azok a bizonyos helyben sütött péksütemények, desszertek, az bizonyos, hogy elmenne a kedvük tőle. Hogy olyan apróságokról már ne is beszéljek, mint a kézmosás, a földre eső, összekoszolódó, megsérülő termékek értékesítése.

 

Mi magunk tehát rendszeresen szembesülünk egerek, rágcsálók, csótányok látványával, a munkahelyünkön köztünk élnek, szóval lehet "mosakodni", de úgy gondolom, felesleges. Még egyszer mondom, nem állítom, hogy a cég nem tesz ellenük semmit, de a megelőzésre jó volna, ha sokkal-sokkal több figyelmet fordítanának...


Hiperszuper

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com