Nem engednek szabadságra

Tisztelt MT!


Rengeteg problémám van a munkahelyemmel nincs szabadság,nincs eüszabi,fizetés stb, kérlek olvassátok el és aki tud segítsen abban,hogy mihez kezdjek.Elmesélem röviden a dolgokat.


3 hónapja dolgozom a mostani munkahelyemen, pár napon belül lejár a próbaidőm.Úgy gondolom "elméletileg bejelentve" mivel a munkaszerződésem is eléggé nevetségesnek tűnik, így nem tudom biztosra.A munkaszerződésemen csak az én aláírásom van tollal írva,míg a főnöké nyomtatott verzióban,bélyegző van bérpappírt aláíratják de én nem kapok semmilyen másolatot.


A fizetésemet kp-ban kapom, és amire be vagyok jelentve, az elmarad, vagy 30ezer ft-al valóstól.Valamint a fizetésem egy részét, azaz 18ezer ft étkezési csekkben kapom, mivel ez a munkáltatónak, ha jól tudom adómentes, persze ezt nem pluszban, hanem a fizetésként adja.


A főnököm kijelentette,hogy nem fizet egyetlen egy nap szabadságot sem, sem ünnepnapokat,valamint ha beteg vagyok azt sem, és ezalatt az idő alatt nem kapok fizetést.Beletörődtem a sok szemét dologba a, 72 órás heti munkaidőbe, de az ,hogy még úgy sem hajlandó egy nap szabadságot adni ,hogy nem kérek érte fizetést, ez teljesen kiborít.Ballagóra szeretnék menni és már hónapokkal ezelőtt szóltam.


Mit tehetek?Sajna csak érettségim van ez pedig egy eladói állás, szükségem van a pénzre.Ismerősök szerint jelentsem fel, de akkor kirúg és amúgy sem tudom miként tegyem.A főnököm egy pofátlan,arrogáns,beképzelt vele nem lehet beszélni ember.Könnyű megoldás a felmondás, de olyan kilátástalan a helyzet,hogy én ezt nem tehetem meg.


Kérlek segítsetek mihez kezdjek ez már így nem mehet tovább!!!??
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a