Embertelen körülmények között dolgoztunk

Megaláztatásom története:


A "világ vezető logisztikai csoportjának tagjánál" a dolgozót nem tekintik embernek. A német cég valahol ezt a mentalitást magáénak vallotta.Ott egyedül dolgozni volt jogunk, de semmi máshoz. Rémálom volt a munka Pesthez közel a cégegyik nagy raktárában.


Elvállaltam a 3 műszakos raktári munkát, azóta gyógyszereket szedek.A nagy 4000nm-es raktárba Levegő csak akkor jött be, ha a rámpákat felnyitották, mert jött egy kamion.Tilos volt bármit kinyitni. Vámszabad terület ezért. A levegőnek vámszabad területen nem kell. Menj ki az ajtóba ahol cigiznek ott kapsz levegőt.


A tetőablak úgy 10 centire kinyílt össz vissz. Esőben ezt se nyilván!Semmilyen levegőztető rendszer, csak néhány tetőablak. Képzeljék el a TESCOban mennyi levegő lenne, itt is annyi volt.Bent pedig 50 ember és a targoncák. Hőség, télen pedig hideg.Egy konténeriroda 7 számítógéppel a levegőtlen épületben. A bakkancs az irodában is kötelező volt.Hátha bejön az elefánt és véletlen a lábadra lép. Ennek híján fegyelmi.


Öltöző? egy helyiség amiben csak szekrények, állva öltözz át. Zuhanyzó másik emeleten, 20m.Hetente értekezlet, többet kell dolgozni. Aki nem bírja elküldik. Folyt a víz az emberekről rendesen.


Apropó víz: ivóvíz az ihatatlan volt, de ezt nem közölték, rendszeres hasmenése volt annak aki megitta.Lett palackos víz, de sokszor elfogyott. Aki nem hozott vizet az nem tudott inni. Spóroltak a vízzel keményen.Ha üres volt a ballon akkor csapvízzel feltöltötték.A vezetői irodában az emeleten amiben max 2 ember dolgozott 30 nm-en volt ablak és légkondi, mert oda kellett.


Nekünk pedig elég lett volna ha megengedik hogy felnyissuk a rámpát sűrűbben, hogy ne legyünk rosszul.Rámpa nyitás fegyveres biztonsági őrrel, aki rendszeresen le fel sétált mindenhol és végignézett mindenkit alaposan. Nehogy itt valami robbantás legyen.Egyik éjszaka pedig kinyitották a rámpát, levegő nem volt ezért.A raktárvezető pedig stikába bejött rajta és ellopott 2 doboz árut.Majd pedig fegyelmit adott a műszakvezetőnek mert szabálytalan volt csak úgy kinyitnia a rámpát.


Karácsony előtt behívták a csoportvezetőket, csórók azt hitték kapnak valamit. De nem. Elbocsátás! Őket.Ezután pedig havonta elküldtek pár embert. Még a férfiak is nyugtatókat szedtek mert annyira féltek ki a következő.Következő nyár ugyanúgy levegő kevés, munka sok.Orvosi szűrő vizsgálat, ott. Ho-HÓ magas ez a vérnyomás.. menjen orvoshoz.
Mondja az orvos.


Sokadik rosszullét után, kértem 1 nap szabit, menj orvoshoz inkább. Szerencsémre elmentem.Délután jött a telefon, mától nem kell jönnöd el vagy küldve... mondta egy kolléganő a telefonba.Heti értekezlet, mindenkinek retteg, megmondták: aki ma nincs itt, el vannak küldve. Korrekt!!!Majd jöttek ellenőrizni, akik betegállományban vannak otthon vannak-e. Rendszeresen.Kilépéskor ki kellett tölteni egy 3 oldalas kérdőívet. Türelmesen végig hallgatott a legújabb vezető.Kérdésemre mi volt velem a gond? Ő nem tudja, neki ezt a nevet adták le. OKOS!


Nekem miért nem jelezték sosem, hogy bármi baj lenne velem?Kolléganő, aki 2 helyett dolgozott: ja, ő már nincs itt. Elment magától.Hogy nem akar az ember dolgozni? Ilyen lehetőségek paradicsomában és mégis 2 évet kibírt?Még emlékként is nagyon rossz. Megbetegítik az embereket, aztán kidobják.


Isten figyelmébe ajánlom őket, mert én nem tudtam mit kezdeni ezzel a helyzettel, máig sem.
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várjuk