A főnököm ki nem állhatja a terhes nőket

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Na lássuk csak.. Sajnos, bárki mesélné el a sztorit, ami biztosan nem fog az első bejegyzésben teljesen kibontakozni (hajjajj... lesz írni-olvasnivaló egy darabig), NEM HINNÉM EL. Illetve felvenném a szokásos magatartást: akivel így bánnak, az nem jól dolgozik, vagy rossz viszonyt ápol a főnökséggel. ILYEN NINCS. És mégis van :)

 

Nos, a főnököm ki nem állhatja a terhes nőket. Tudtam ezt akkor is, amikor egy távozó kismama helyére beültem a tavalyi évben. Szegény leányzóból "ki kéne rugdosni a gyereket", mondta távozásakor végszóul a mi Salex barátunk (nevezzük így a főnök urat), a 60 körüli, kisgyerekes családapát.


Várandósságom tényét bejelenteni nem volt lehetőségem: megtette ezt jóval a 12. hét előtt egy beugrós kolléganő, aki leplezetlen érdeklődést mutatott a böngésző history-m felé (nagy hiba, tudom! pedig figyeltem). Biliona féltékeny volt a fizumra, beosztásomra, vagy ki tudja, mire, lényeg havi átlag két látogatása a cégnél elég volt ahhoz, hogy jelentősen megutáljon és befűtsön nekem. A 12. hetet hamarosan betöltöm, most rágom tövig a körmöm kombinált tesztre indulás előtt- utána saját szavaimmal boldogan regéltem volna szeretett vezetőnknek, milyen állapotban is vagyok.


Rajtam kívül három leányzó dolgozik a neves cégnél, egyikük tegnapelőtt este rémülten hívott fel, hogy kiderült a DOLOG, a Salex az ügyvédet hívogatja és keresi a megoldást, hogyan rugganthat ki engem rövidtávon. Jelenleg a három figyelmeztetés és lapát elve játszik, én meg csüngök a telefonon, hogy elérjem az ügyvédnőmet, vajh működik -e ez, mert szerintem nem. A lányok elő lettek véve, hogyhogy leplezték titkomat (nem tudták), mit képzelnek, és el leszek takarítva innen, még a golyót sem érdemlem meg a fejembe.

 

Én butuska, együttműködési szándékomat fitogtatva influenzásan is bevonultam tegnap dolgozni, ám Salex velem nem akart kommunikálni, csak szigorúan egy -két odavetett mondat erejéig. Dél körül, mikor már éreztem, hogy lázas vagyok, és itt megbeszélés nem lesz, odamentem hozzá, csacsogtunk egy 20 percet aktuális ügyekről, majd megkérdeztem, nem akar -e tőlem valamit kérdezni, mondani. "NEM. Nem érdekel a téma. " Jeleztem neki, hogy az én hozzáállásom rettentően pozitív, amíg az övé is az, a gyereket nem nevén nevezve megemlítettem, hogy csak jól járt a "dologgal", hiszen fél évre bebiztosított engem, utána pedig semmi kötelezettsége nem lesz. Tekintve, hogy a munkakörben (a beosztást ketten visszük) átlag 1,5 havonta cserélődnek az emberek, jelenleg az elbocsátás napjait éli kolléganőm, Fiki, ez nem rossz dolog. Hisz betanítottam az elmúlt 8 hónapban 4 embert, tudok mindent oda-vissza, szeretnek az ügyfelek, satöbbi.

Válasz:

- Gondok vannak a munkaidejével. Látom, a fél 8-as kezdés nem működik.

- Mindig itt vagyok fél 8-kor, a kulcsjegyzékből visszakövethető.

- Mit gondol, Fiki meg fog itt felelni?

- Hosszútávon nem biztos (sajna tényleg nem :( ) de ne küldje el, most nyáron úgyis uborkaszezon van, hadd találjon magának először más munkát.

- Milyen állapotan van, tudná vinni a munkakört egy darabig egyedül?

- Őszintén: nem szívesen. Nagyon rövid ideig igen, de csak akkor, ha az ügyfelekhez mérten továbbra is én osztom be az időmet, és nincs számonkérve, hogy miért nem vagyok itt 12 órát egy nap.

- CSEND.

Majd: a munkaidejével gondok vannak, úgy látom, nem érti meg, ezért ezt meg fogja kapni írásban is.

- Említettem korábban, hogy részemről a pozitív hozzáállás teljesen megvan, most is itt vagyok betegen, de én nem kérek semmilyen figyelmeztetésből. Szerintem arra kellene törekednünk, hogy jól együttműködjünk a továbbiakban

- CSEND

- És ha valamire kíváncsi velem kapcsolatban, ha lehet, engem kérdezzen.

- (halk persze)

 

Ezután a tegnapi napon jött is egy új leányzó azonos munkakörbe, engem pedig kollegínák felhívtak, ha lehet, maradjak egy darabig otthon, és bocsássam komoly megfontolásra, hogyan cselekszem, ugyanis ma (szerdán) fegyelmit akaródzik adni nekem, majd felmondani.

 

Részletek: nekem vezetői múlt, de új szakma alacsonyabb beosztásban, melyet 8 hónapja csinálok / tanulok, 2 gazdasági diplomával, 3 ff nyelvvel külföldi pácienseket orientálok, szervezek, ajánlatot írok, tolmácsolok. Maga a szakma nagyon érdekes, hozzám közel álló, meg szeretném tanulni és terveim vannak vele. Jelen munkakörben a 44. vagyok a cégnél a könyvelő szerint, köszönhetően Salex igen érdekes vezetési és kommunikációs stílusának. A hely halódik, sajna átverős-lehúzós-megváratós satöbbi (havi 3 komolyabb, 4-5 kicsi "ügyfél").