Kirúgták és a bérlettel is átverték édesanyámat

Tisztelt Olvasók!

 
 
Egy tanulságos esetet szeretnék megosztani veletek, ami édesanyámmal történt  idén tavasszal.
Anyu egy gyárba dolgozott fél évig, de közben keresgélt hátha talál egy jobb pozíciót illetve szeretett volna ismét a szakmájában elhelyezkedni. Egy hónap után sikerült is egy állásinterjút összehozni. A Sodexo, egy Pest megyei gyárban alakított ki egy konyhát, ahova pénztárost illetve büfést kerestek minimum 5 éves tapasztalattal. Anyut behívták, ígértek neki egy összeget, plusz költségtérítést. Azt mondták biztos a munka, szükség van rá, nyugodtan mondjon fel a gyárba. Fel is mondott, meg is kötötték a szerződést, megvette a 14.000-Ft-s bérletet és elkezdett dolgozni.
1263303082bkv1.jpg
Rajta kívül még 5 embert vettek fel. különböző pozíciókra. Az első nagyon fura dolog, amit hallottam : első nap amikor elkezdtek dolgozni, megkapták a munkaszerződést, amit ott azonnal nem olvashattak el. Egyikük el akarta olvasni aláírás előtt, erre a főnök közölte vele, hogy most nem teheti meg, csak a szünetben. Írja alá és utána elolvashatja. A hölgy közölte vele, márpedig ő nem írja alá elolvasás nélkül, mire a főnök: Akkor el lehet menni. Mivel nem akarta rögtön első nap kirúgatni magát ezért aláírta.
Egy hónappal később, egy délután mindenkit behívtak az irodába és közölték velük, felmondanak (próbaidő alatt). Mindenki teljesen ledöbbent és kérdezték az okokat. Össze-vissza beszéltek, hogy így nincs forgalom, meg nem annyi a bevétel stb.
Elküldték az összes felvett embert, anyut átverték mert biztosra ígérték  a munkát. De nem is ez a legnagyobb disznóság az egészben, hanem a bérletét se fizették ki!!!  Megígérték, megvetették vele és utána letagadták. Próbáltuk hívni őket, először azt mondták utalták a pénzt, utána már fel se vették a telefont. Kiderült a központból elutalták ami járt, csak valahogy a dolgozóhoz nem jutott el. Tiszta röhej mit megengednek maguknak ezek a nyomorult főnökök. Mondjuk mit vár az ember egy olyan országban ahol a Boschba megcsinálták a több szár emberrel, hogy a felsőbb körből utalt nyomorult 2000 Ft étkezési hozzájárulást a magyar főnök önkényesen levonatta mindenki kártyájáról mondván: úgy is esztek ti itt eleget!!

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.