Barom állat vagyok, mert nem hazudtam?

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

Én egy Szakács vagyok és épp most rúgtak farba. A következő történt: kb.3-hete munkaügyi ellenőrzés történt az étteremben. Én 2. napja dolgoztam ott ekkor. Természetesen mindenféle munkaszerződés nélkül. Az ellenőrzést végző hölgyek tanúként hallgattak meg, amikor is közölték velem, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában....bla-bla hogy igazat mondok. Én így is tettem. Később amikor az ellenőrök távoztak, megérkezett a főnököm aki közölte velem mekkora barom állat vagyok, hogy nem hazudtam az ellenőröknek.

 012-pizza_01.png

 Ez után közölte, hogy velem fizetteti ki a bírságot, amit esetlegesen kap majd, elvette a jegyzőkönyv másolatát, avval az indokkal, hogy megpróbálja elsimítani óriási baklövésem. Eltelt kb 3 hét majd közölte velem,hogy kivagyok rúgva,persze addig dolgoztatott, míg a helyemre nem talált másik Szakácsot. A poén az, hogy minden héten kaució címén 10.000 forintot levont a fizetésből. És a mostani utolsó heti bérem és a kauciót sem hajlandó kifizetni illetve vissza adni,mondván hogy majd jól megbüntetik miattam,és ezért nekem is fizetnem kell. Kérdésem az, hogy ezt megteheti velem. Elvesztettem a munkám egy ellenőrzés miatt pedig csak becsületes voltam.

 

Tisztelettel: Péter