Kirúgtak, mert én nem loptam

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

2009. aug. óta dolgoztam egy bevásárlóközpont pizzériájában üzletvezetőként. A kis csoportunkat 4 en alkottuk 2 üzletvezető és 2 pizzás. 2012. nyarán a közelünkben lévő vendéglátó egység is elkezdett pizzát árulni. Ebben az  időben rendszeresen és kizárólag az egyik pizzással dolgoztam. Egyik nap a konkurens étterem vezetője felhívta a figyelmemet h a váltótársainktól veszi a fellogózott pizzás dobozainkat. Ezzel súlyos hitelrontást okozva az egész cégnek!  Ekkor én megnéztem az elszámolásfüzetet és sehol sem láttam beírva bevételezve az árukat. Ahogy hazaérkezett a tulajdonos négyszemközti beszélgetést kértem elmeséltem neki az egészet.( addigra már többen is szóltak h "bizniszeznek" a dobozokkal.)Többször kihangsúlyoztam h én semmiféle ilyen és ehhez hasonló ügyekben nem veszek részt és ezzel elindítottam a lavinát, mely rám zúdult ...

 links.jpg

Főnöknőm felháborodott megköszönte, de ezen kívül semmi sem történt. Pontosabban elkezdődött a kolléganőm szervezkedése, amit olyan ügyesen csinált h nov.30-án mind a hárman elém  álltak- persze főnöknőm nem volt jelen- és azt mondták h vagy felmondok vagy dolgozzak egyedül. A válaszom az volt h felmondok. De ennek nem tulajdonítottam  különösebb jelentőséget - ezt naponta többször is elmondjuk amikor nehéz fárasztó napunk volt. Mégis hazafelé felhívtam a főnöknőmet sírva és kérdeztem h hogy történhet ez hisz "csak" annyi a hibám h én nem loptam!! Megnyugtatott és sms-ben írta h holnap reggel 9kor én nyitok megbeszélünk mindent, a kolléganőm nem rúghat ki!! Másnap reggel 9kor már nem tudtam nyitni ,kolléganőm intézkedett. Főnöknőm meg se várt mindenkivel beszélt csak velem nem. Felhívtam telefonon azt mondta menjek haza pihenni! Pár nap múlva behívott- akkor tudtam vele beszélni.

 

Elmondta h megzsarolták : kolléganőm azt mondta vagy engem rúg ki vagy mennek mind a hárman. (ezt nehéz elhinnem hisz mind a két pizzás ugy ragaszkodott a munkájához-de valószínű kolléganőmnek ezzel sikerült őket is zsarolni.Mondtam főnöknőmnek h ez várható volt erre fel voltunk készülve miután semmilyen szankció nem volt a dobozok miatt.Erre azt válaszolta ó nagyon sajnálja ,vérzik a szíve stb.stb. De kér 1 hét gondolkodási időt.Két hét telt el, mialatt mindenki a karácsonyi ajándékokat vásárolta én itthon sirtam és vártam h főnöknőm "gondolkozzon". Elkezdtem telefonálni, könyvelőnk nem  tudta h ki vagyok rúgva -azt mondta még mindig be vagyok jelentve.Közben hívogattam főnöknőmet is , de nem vette fel.Csak nagy nehezen a pizzérialánc tulajdonosán -a régi férjén keresztül- sikerült elérnem.Ismét szóban ígéretet tett arra h megkapom a végkielégítésemet  mert a szavát adta. ( Véleményem szerint ez törvényesen jár nekem!! ) Dec.31-ig még bejelentve leszek, utána hivni fog.

 

Most mai napon jan.5. van. Se szóbeli se írásbeli figyelmeztetést nem kaptam a 3 év alatt,  etikai vétség sohasem merült fel ellenem ! Mégis létezik h 3 év után egyik napról a másikra (karácsony előtt) kihúzzák úgy a lábam alól a talajt h egy fillért nem adnak?? :(( Csak azért mert nem álltam be a sorba és nem loptam?? Védtem a Céget, a főnöknőm vagyonát és ezt ő az alkohol problémái miatt nem látja.. De remélem és addig megyek amíg be nem bizonyítom h a törvények őrá is vonatkoznak, még akkor is ha nincs tisztába vele! Az már csak mellékes h mennyire megalázott emberszámba se vett és igazságtalanul jogtalanul rugott ki! Remélem h tudtok nekem segíteni hova kell fordulnom h a nekem járó fizetést a felmondási időmre (amit csak írásban lehet elfogadni) a fizetett szabadság pénzemet és a végkielégítésemet megkapjam!! Előre is nagyon köszönöm és rettenetesen várom válaszotokat.

 

Kedves Andrea!  Úgy tűnik, egyelőre nem mondtak fel neked, tehát él a munkaviszonyod. Én azt javaslom, hogy te csak annyit lépj az ügyben, hogy küldj egy hivatalos levelet, amelyben közlöd, hogy bár lehetetlenné tették számodra, hogy szerződésednek megfelelően munkát végezz, a munkaviszonyod még él és várod az állásidőre járó munkabéredet, ellenkező esetben kénytelen leszel a megfelelő szervekhez fordulni.  Gyanítom, hogy ezután majd találkozni akarnak veled, aholis semmiképpen ne írj alá semmiféle közös megegyezést (csak akkor, ha a törvényes végkielégítéstől több pénzt ajánlanak fel neked). Egyébként én már a találkozóra is ügyvéddel mennék a helyedben.  Egyelőre tehát szerintem legyen az az álláspont, hogy él a munkaviszonyod - hiszen felmondást nem kaptál -, aztán meglátod, mit lépnek, ha erről írásban tájékoztatod őket.   Üdvözlettel:  Erynnis

 

Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségi álláskereső oldalához! Találjunk állást együtt! Állásra Fel!

388234_559765037385911_1601418095_n.jpg