Se fizetés, se papírok

Tisztelt mukahelyiterrorjog!

Határozatlan idejű munkaszerződéssel, 2012.08.13-tól egy használt ruha üzletben dolgoztam. 2012.12.20. án a  tulajdonos  alkalmazottja közölte, hogy el kell küldenie, mert nem felelek meg a főnök elvárásainak, mivel 70-80 ezer ft os forgalomnak kell lennie az üzletnek naponta.  Én ezt a felmondást nem fogadtam el, mivel nem irásban és nem megfelelő indokkal kaptam. Mint kiderült, még aznapi dátummal ki is léptettek. 

 Először nem akartam aláirni a papirokat, de 2012.12.29.én bementem aláirni a kilépő papirjaim, és a fizetésem felvenni, de mivel a fizetési elszámolásokat visszamenőleg akarták velem aláiratni, és ezt nem voltam hajlandó, nem adták ki a papirjaim, sem a fizetésem.2012 augusztus 10 től - 2012 szeptember végéig a minimálbér felével, 2012. októberétől pedig 8 rára voltam bejelentve, de a napi munkaidőnk alkalmazottaknak 11 óra, amit kettős jelenléti ivvel vezetnek, túlmunkáért nem fizetek. 2012. október 26.án bizonyithatóan nem dolgoztam, Vásárosaményban voltam, birósági tárgyaláson, tanuként, ami délelőtt 10 órakor kezdődött délután 4 ig tartott,  igy nem is lehettem bent, hisz 3-3 óra oda-vissza  az ut, mégis 3 órát beirattak velem. 2012. december 9-től a tulajdonos kötelezte az alkalmazottait, hogy folyamatosan dolgozzanak, egy egy szabadnapot kivehetnek, az ezüst,bronz,és arany vasárnap miatt.

 Én 16 napot dolgoztam folyamatosan, 11 órás munkarendben, 19.én kaptam egy szabadnapot, mivel előbb nem tudták biztositani. A munkaszerződésben heti 40 óra szerepel, de ténylegesen 61 órát dolgoztunk, kivéve december 9 től, mert az napi 11 óra volt folyamatosan, december 18 ig. 19.én szabadnapos voltam,  és 20.- án délután  közölték a fent leirtakat, amit nem fogadtam el, mert ugy gondolom,  jár a felmondás irásban, a felmondási idővel, és az arra járó fizetéssel.

A  munkából nem késtem el, nem okoztam kárt, és nem mentem ittasan be, a rám bizott munkát elvégeztem, a forgalom pedig nem rajtam mulik, hanem az ár/minőség összefüggésén, szerintem egy használt ruha üzletben. Kérdésem az lenne, mit tehetek, munkaügyi birósághoz fordulhatok e, szabadság kifizetésével kapcsolatban is, hisz 12 nap járna, és szerintem a  rendes felmondási idő,  tudnám- e  bizonyitani, hogy a 8 óra helyett 11 órát dolgoztam, és hogy a fizetett ünnepeket nem fizették ki, sem a szabadságot?Sőt, mivel nem voltam hajlandó aláirni a havi fizetési elszámolásokat, nem adták ki a papirjaim, és a fizetésem. Várom mielőbbi válaszát, hogy munkajogilag mit tehetek.