Egyszerűen nem lehetek munkanélküli

Tisztelt Cím!

Segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben:

Munkahelyemen átszervezések miatt nagy valószínűséggel nem lesz szükség a munkámra 2014. június 1-től. Ezt a főnököm közölte velem. Azzal is tisztában van, hogy a felajánlott munkahelyet nem tudom elvállalni, mert több mint két órányira van a lakóhelyemtől. Ennek ellenére munkáltatóm 66 napra átirányít Budapesten belül olyan munkahelyszínre, ami a lakóhelyemtől több mint két órányi időtartamra van, jelenlegi munkahelyemtől is egy órányira. Van egy 6 éves epilepsziás kislányom, akit eddig is 6 órára vittem óvodába, és délután 5-kor tudtam elhozni. A jelenlegi munkavégzés helyszíne miatt nem fogom tudni se vinni, se hozni az óvodába, mert reggel 5-kor kellene leadnom és este 6-kor kellene érte mennem. Úgy érzem azzal, hogy köteles vagyok tudomásul venni a munka helyszínének a megváltoztatását, azzal a személyiségi jogaimat sérti meg a törvényalkotó, hiszen, nem fogom tudni ellátni saját gyermekemet mint édesanya.
Férjem ugyanennél a cégnél dolgozik, az ő munkaideje reggel 6 órakor kezdődik, tehát ő sem tudja óvodába hordani gyermekünket. 
Arra szeretnék választ kapni, hogy a munkáltató megteheti-e  ezt velem és gyermekemmel, és nem jelent semmit a munka törvénykönyvének 6§(3) bekezdése, miszerint ez nekem úgy vélem aránytalan sérelmet okoz, hiszen kénytelen leszek beadni a felmondásomat és ezáltal munkanélkülivé válok, mert a gyermekem nevelését nekem kell ellátnom.

images_16.jpg

Hol vannak a család centrikus munkahelyek? Hogy vállaljunk gyerekeket, ha egy munkáltató így szétválaszthat egy anyát a gyermekétől????

Gyermekemnek orvos által igazoltan minél több pihenésre lenne szüksége a betegségéből kifolyólag és minél kevesebb óvodában eltöltött időre.

Kérem segítségüket, hogy mit tehetek. Szeretnék új munkahelyet keresni, de ehhez idő kellek!!!! (Több helyre is beadtam önéletrajzom.)
Azt sem tartom kizártnak, hogy munkahelyem ilyen módon kívánja elkerülni a végkielégítésemet. 16 éve dolgozom a cégnél, ha felmondanak nekem, akkor 2 hónap felmondási idő és 4 hónap végkielégítés jár, ami nem kis pénz.

A munkáltatóm tájékoztatott arról is, hogy március 1-től irányítana át, és így pont június 1-ig tartana az átirányításom, amikor is nagy valószínűséggel véglegesen átraknának erre a munkahelyre úgy, hogy a munkáltatói jogkör gyakorlóm is meg fog változni. Természetesen ezt fizikai képtelenség lesz számomra elfogadni.

Nagyon kérem, segítsen valaki! Nem lehetek munkanélküli. Gyermekem epilepsziáját csak külföldről beszerzett gyógyszerrel tudjuk kezelni. Lelkileg elviselhetetlen számomra az, hogy a gyerekemmel napi 1 órát fogok tudni eltölteni, mert a betegségéből kifolyólag legkésőbb 8 órakor már aludnia kell.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel:

Fodor Gabriella