A nyugdíjas nem is ember?

Tisztelt Munkahelyi terror blog!

 

Egy kérdésem lenne önök és az egész magyar társadalom felé! Miért nem kell az ember sehova, ha nyugdíjas? Vagy aki elér egy bizonyos kort, utána már nem is számít embernek? Sajnos nem olyan világot élünk, ahol nem hogy tisztességesen, de egyáltalán alap szinten meg lehet élni abból az alamizsnából, amit nyugdíjként kifizetnek nekünk, így sokakkal egyetemben én is munkát, állást keresek, hogy megéljek.

 nyugdíj.jpg

Több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezek a hegesztő szakmában,érvényes TÜV.szakmai minősítéssel, tűzvédelmi szakvizsgával,egészségügyi orvosi alkalmasságival, de amikor meghallják, hogy hány éves vagyok, azonnal közlik, hogy fiatalabbra gondoltak. De még ez is a jobbik eset, legtöbbször ennyit sem mondanak, csak ígéretet tesznek, hogy visszahívnak, ami persze soha sem történik meg. A szakmám elég keresettnek mondható, mégsem kellek sehova, mert túl öregnek tartanak. Pedig a korral járnak olyan tulajdonságok is, mint a rutin és tapasztalat, de ezt a munkáltatók nagyívben elfelejtik.

 

Nem nagyon tudom már, mihez kéne így kezdeni. Vállalkozzak? Miből? Keressek tovább? Na de minek, ha az elmúlt másfél évben egyetlen egy pozitív visszajelzést sem kaptam. Az idősebb szakik helyett a fiatal zöldfülűeket választják, akik mindenféle gyorstalpalókon elvégezték és megszerezték a képesítéseket, de tisztelet a kivételnek, legtöbben egyáltalán nem, vagy csak nagyon amatőr szinten értenek a dolgukhoz, de ahogy mondom, mi már sehova sem kellünk.

 

Egy szaki

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg