Nincs levegő az irodában

Kedves blogger,

 

Szükségem lenne a segítségére. 

 

A munkahelyemen, az irodában annyira nincs levegő, hogy annak ellenére, hogy teljesen egészséges vagyok, többször rosszul lettem, és úgy éreztem majdnem elájulok. A levegőtlenség oka, hogy egy ablak nélküli folyóson ülünk rengetegen, szerintem jóval többen, mint ami jó lenne. Lehet, hogy a légkondi sem működik megfelelően. de ezt nem tudom megállapítani.

 

Tanácsot szeretnék kérni, i a teendő / hova érdemes fordulni ebben az esetben, ha a vezetőség többünk megkeresése után se tett semmit az ügyben? Felek a helyzet mar az egészségemet veszélyezteti.

 

Köszönöm, 

 

Sára

 working-in-office.png

Kedves Sára!

 

1993. XCIII.tv. 18. § (2) Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek teljesítése helyett a munkáltató pénzbeli vagy egyéb megváltást a munkavállalónak nem adhat.

 

33. § (1) A munkahelyiségben a munkavállalók létszámát, a tevékenység jellegét és a veszélyforrásokat figyelembe véve elegendő mennyiségű és minőségű, egészséget nem károsító levegőt és klímát kell biztosítani.

 

35§ (2) Az ablakoknak, tetővilágításoknak és szellőzőberendezéseknek biztonságos módon nyithatónak, zárhatónak, beállíthatónak és rögzíthetőnek kell lenniük, nyitott állapotban nem lehetnek olyan helyzetben, ami veszélyt jelent a munkavállalókra nézve. 7

 

§104 (1) A munkáltató az egészséges és biztonságos munkavégzés érdekében köteles a munkavállalókkal, illetve munkavédelmi képviselőikkel tanácskozni, valamint biztosítani részükre a lehetőséget, hogy részt vehessenek az egészségre és biztonságra vonatkozó munkáltatói intézkedés kellő időben történő előzetes megvitatásában.  

 

Mindezekre tekintettel mivel munkáltatók kötelezettsége a tiszta, friss levegő biztosítása, ezért következő lehetőség: Munkavédelmi képviselőhöz, munkahelyi munkavédelmi bizottsághoz (ahol van, a helyi szakszervezethez) fordulhat. Sérelem esetén a területileg illetékes munkavédelmi hatósághoz fordulhat.  

 

Erynnis

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg