A munkáltató mindent megtehet?

Jó napot! 

 

Szeretnék érdeklődni néhány számomra zavaró dologról.( A kereskedelemben dolgozóm így nekem a szombat vasárnap is munkanap. Van egy 4 éves gyermekem aki óvodába jár.)

 A munkáltatóm a szabad hétvégét időnként úgy adja ki, hogy pénteken és szombaton ezt meg teheti? Azt mondja ez ugyanúgy szabad hétvégének számít mint a szombat vasárnap.

 What.png

A március 15.-ét kiadhatja pihenőnapnak bár ez idén szombatra esett. Húsvétnál, pünkösdnél,karácsonynál is megteszi, hogy a vasárnapokat pihenőnapnak írja. Amikor rákérdeztem azt mondta ez az ő döntése, hogy minek adja ki. Ez tényleg így van? A beosztásomat kérésre sem hajlandó aláírni.

 

Ez így szabályos? Most átakart helyezni az otthonomtól és jelenlegi munkahelyemtől nagyon távol eső boltba és közölte velem, hogy vagy az áthelyezést íróm alá vagy a felmondásomat. A munkáltató mindent megtehet?

 

 

Várom válaszát.

 

Üdvözlettel: Hajnalka

 

Kedves Hajnalka!

 

Léteznek olyan törvényes munkaidő-beosztási formák, ahol ez teljesen szabályosnak tekinthető. A kereskedelemben a leggyakoribb az ilyen, de mivel nem tudom, mi van pontosan a munkaszerződésében, ettől többet nem tudok mondani. 

 

Üdvözlettel: 

 

Erynnis

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_3.jpg