Ingyen dolgoztattak és ki is nevettek

Sziasztok!

 

Egy barátnőm mutatta a blogotokat, amikor elmeséltem neki, hogy jártam. Egy évvel ezelőtt végeztem a gimnáziumban és tettem le az érettségit. Sajnos a továbbtanulás nem sikerült, így adtam magamnak egy évet, amit pihenéssel akartam eltölteni. Ebbe a szüleim belementek, de kb. fél év semmittevés után nagyon untam már magam és a zsebpénzen túl sem ártott volna némi bevétel, ezért elkezdtem munkát keresni. Arra hamar rájöttem, hogy az érettségi nem igazán ér sokat, ahogy a középfokú angol sem. Így alkalmi munkákat sikerült csak vállalnom, hostesskedés, szórólapozás, stb.

 

Legutóbb is találtam 3 napra egy hostess munkát. Megbeszéltük a részleteket, a napi díjat, elvállaltam. Aláírtuk a papírokat, amiből én nem kaptam példányt, de nem gondoltam, hogy később ennek jelentősége lesz. Végigcsináltam a 3 napot, majd vártam, hogy megérkezzen a bankszámlámra a pénz. Ez április elején volt, azt mondták, hogy május 10-ig kifizetik. Persze nem kaptam semmit. Miután felhívtam őket és megkérdeztem, mikor küldik a pénzt, ekkor kiderült, hogy egyáltalán nem fognak fizetni.

 sad-teenage-girl-sitting-on-groundiStock_000014077489XSmall.jpg

Azt mondták, hogy azt várhatom, hogy fizessenek, mert se papírom róla, se semmi bizonyítékom, hogy ott voltam, egyébként is próbamunkáról volt szó, amin nem feleltem meg, úgyhogy hagyjam békén őket. Amikor mondtam, hogy nem ebben egyeztünk meg és én ledolgoztam a 3 napot, akkor meg csak kinevettek és naivnak neveztek. Azóta próbáltam még hívni őket, de már az a telefonszám sem él, amin korábban beszéltünk.

 

Szeretném megkérdezni, hogy mit lehet ilyenkor csinálni? Tudom, tanulópénz, meg minden, de egyrészt nagyon dühít, hogy ilyet egyáltalán meg lehet csinálni, másrészt ha lehetséges, szeretném a pénzt is kiszedni belőlük, mert ha ingyen akartam volna dolgozni, akkor önkéntes munkát vállaltam volna. Remélem tudtok valami tanácsot adni!

 

Köszönöm!

 

Szilvi

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_3.jpg