Felnyitják a szekrényeinket, turkálnak a személyes dolgaink között

Tisztelt Mt!

 

Az egyik magyar nagy kereskedelmi cég üzletében dolgozom Debrecenben. A körülmények elég mostohák, az alkalmazottak pedig eléggé megalázó tortúráknak vannak kitéve rendszeresen. Ehhez mérten pedig a fizetés is jó alacsony, de legtöbben nem merünk válogatni és nem is tehetjük meg, hogy más munkát keressünk, mert nincs nagy választék errefelé.

 

Folyamatosan éreztetik velünk, hogy mindenki gyorsan és könnyedén pótolható. Főnökeink hibáit pedig rendszeresen rajtunk verik le, rossz rendelések miatt minden hónapban a mi amúgy is nevetséges fizetésünket kurtítják meg. A higiénia a bolt egyes részein, a pincében, raktárban már szinte az elviselhetetlen szintet ütik meg, takarításra pedig nem alkalmaznak külön céget, vagy embert, ezt is velünk végeztetik, természetesen úgy, hogy a napi munkánk mellett kell valahogy erre is időt szorítanunk.

 56919158_9c178af382_1.jpg

Minden nap ordibálnak, kiabálnak velünk, elvárják, hogy betegen is felvegyük a munkát, mert aki kimarad, annak előbb-utóbb mindenképpen felmondanak. A reszortokra a legminimálisabb számú embert veszik csak fel, így 3-4 ember munkáját többnyire csak 2 ember végzi, így folyamatos stresszben élünk, és állandóan fáradtak vagyunk. A szabadságok kiadásával szintén nem törődnek, amikor már nagyon esedékes a dolog, akkor ők eldöntik, ki és mikor és mennyi időre mehet el pihenni.

 

Minden munkakezdéskor és a munkaidő végén megalázó csomagátvizsgálás történik, de olyan stílusban, ami szintén nem felel meg a normálisan elvárható módnak. És 2 hete már azt is bevezették, hogy az itt dolgozók szekrényeit önhatalmúlag kinyitogatják és leellenőrzik úgy, hogy a szekrény használója nincs is jelen ilyenkor. Szúrópróba szerűen megy a dolog. Ilyenkor szétforgatják a személyes tárgyainkat, mindent össze-vissza pakolnak benne.

 

Azt szeretném kérdezni, hogy joguk van-e egyáltalán ehhez az ellenőrzéshez? Mobiltelefonok, pénztárcák, iratok vannak a szekrényben és azt gondolom, senki sem örülne, ha ezek között turkálna valaki, pedig nálunk ezt csinálják, az engedélyünk és a jelenlétünk nélkül. Az én telefonom például mindig kikapcsolva teszem el a szekrénybe, de az egyik ilyen alkalommal láttam, hogy bekapcsolták. Azóta kóddal zártam le a telefont. Tényleg mindent megtehetnek velünk? Mert azt mondják, ehhez joguk van és a jövőben is rendszeresek lesznek az ilyen ellenőrzések. Kérem, segítsenek és írják meg, valóban tehetnek-e ilyet velünk, és ha nem, mi mit tehetünk ez ellen.

 

Köszönöm a segítséget a társaim nevében is! Kérem a nevem és elérhetőségeimet ne közöljék!

 

 

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg