Szombaton is dolgoztatni akarnak

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Tisztelt Mt Jog!

 

A kérdésem a következő. 2 műszakos (délelőtt-délután) munkarendben dolgozom 3 havi munkaidő keretben. Ha hétfőtől-péntekig minden nap bent vagyok, kötelezhet a munkáltató arra, hogy szombaton is dolgozzam? Mert ez nem túlóra, hanem munkanap elrendelő! Én egy multi cégnél dolgozom és sajnos hétről-hétre azt a fenyegetést kapom, hogy be kell menni, mert fegyelmit adhatnak. Adhatnak?

 index_10.jpg

Múlt héten a szombatot nem tudtam vállalni ezért 2 alkalommal be kellett mennem és 12 órában előre ledolgoznom a szombatot. Tehát 2x plusz 4 órát dolgoztam a 8 órán felül. Hozzáteszem, hogy semmilyen munkanap elrendelőt nem írtam még alá. És volt olyan kollega, aki se nem dolgozta le előre és nem is volt bent szombaton. Létezik valamiféle rendelkezés arra vonatkozólag, hogy munkaidő keretben hány szombatot rendelhet el munkanapnak a munkáltató?

 

Köszönöm a választ,

 

R.

 

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg