Tarthatok továbbképzést, utána meg kirúgnak

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

Tisztelt Szerkesztő!

 


A következő munkahelyi „problémával” fordulnék Önökhöz:

 


A munkahelyem néhány éve dolgozom, az osztályon összesen hatan vagyunk és az osztályvezető. Velem egy munkakörben ketten dolgoznak. Mindketten régebben itt vannak, mint Én és legalább kétszer – háromszor annyit keresnek dacára annak, hogy alacsonyabb a képesítésük, mint az enyém. Egyikőjüknek, aki amúgy a főnök jobb keze, a főiskolai végzettséget megkívánó munkakört érettségivel tölti be és magasan a legjobban keres az osztályon. Az évek során úgy érzem sikerült a munkám majd minden elemét elsajátítani, tudásban úgy érzem, nem maradok el a többiektől.  Az előző munkahelyem tapasztalataira építve, komoly munkával a munkaköri kötelességemen túl, sikerült a cégnél egy olyan innovációt végrehajtanom, amely szó szerint milliókat hozott. Az általam bevezetett rendszernek komoly jövője van a cégnél és további bevételeket ígér. A cég azonban mostanában nem túl jól teljesít más téren, így belebegtették, hogy az osztályon is elbocsájtások lesznek. Én eddig nem igen aggódtam, hiszen olyan tudásnak vagyok birtokában, ami nélkül sokat veszítene a cég a jövőben, illetve a viszonylag alacsony fizetésem és a magas képzettségem nem indokolja, hogy pont engem rakjanak ki.

 

o-SAD-WORKER-facebook.jpg

 

Nagy meglepetésként ért tehát, amikor a főnököm behívott a tárgyalóba ahol a másik két kollégám is bent volt és közölte velem, hogy az év hátralévő részében a két kollégának fogok továbbképzéseket tartani az általam bevezetett rendszerből. A cél az lenne, hogy ne csak Én, hanem ők ketten is profi szinten tudják vezetni a rendszert. Amikor ódzkodni kezdtem a dologtól rám förmedt, hogy ez az utasítása és ezt nekem végre kell hajtanom. Szinte biztos vagyok benne, hogy a „továbbképzés” után szó nélkül ki fognak tenni. A kérdésem az lenne, hogy kötelező-e a saját magam által sok év alatt elsajátított tudásanyagot átadnom a kollégáimnak, ha nyilván való, hogy utána lapátra tesznek engem?

 

Amúgy a főnökömnek nem ez az első alantas húzása, többször előfordult, hogy távollétében lehallgatta az irodát (nincs ilyen a munkaszerződésünkben, hogy lehallgathatnak minket) majd szó szerint szembesített minket a távollétében elhangzott mondatainkkal és ez csak a jéghegy csúcsa. Iszonyatos feszültség van most az osztályon ezekből és a kirúgásokból kifolyólag és nem igen tudom mi lesz ennek a vége.

 


Köszönöm válaszát!
B.

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg