A fizetésemet munkába járásra költöm

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

Az alábbiakban kérnék segítséget. 10. hónapja dolgozom egy magyar nagyvállalatnál olyan pozícióban, amihez céges gépkocsi jár. Először 3 hónapra ígérték az autót, majd még 3-ra, majd még 3-ra, mire kiderült, hogy költség okokból nem kapok autót. Ez idáig viszont saját gépjárművel bejártam dolgozni. (nem kis távolság, napi 130 km)

Ezen felül idén januárban derült ki az is, hogy szerintük a tavalyi évi útiköltség elszámolás túl lett fizetve, béren kívüli cafeteriának minősül. (Egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy vissza kell-e fizetnem a túlfizetést).

 

079269404bd398701d6862c75caf7a6d.jpg

 Az elszámolásokat mindig a kolléga elmondásának megfelelően töltöttem ki és adtam le.
Helyzetemen az sem segít, hogy idén egy forintot sem számoltak még el nekem útiköltségre. A fizetésemet lényegében munkába járásra költöm.


Ez a helyzet számomra tarthatatlan, nem mellesleg munkavállalóként úgy érzem, hogy a munkáltatónak ez nem probléma. Szeretnék felmondani, ám nem igazodom el a jogszabályokban, hogy a felsorolt okok elegendőek lennének-e az azonnali hatályú felmondáshoz.


Ezen felül érdekelne az is, hogy közös megegyezéssel történő felmondás esetében mind a 30 nappal a munkáltató rendelkezik-e?

 

Köszönöm a segítséget.

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!