Évek óta szívat a munkáltatóm

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!


Feltételezem, az én esetem nem lehet egyedi, de nagy bajban vagyok, és gyors segítségre lenne szükségem. Egy vállalkozónál dolgozom, már több mint három éve értékesítési ügyintézőként. Míg a Munkaügyi Központtal állt a munkáltatóm együttműködésben vezetnem kellett jelenléti ívet, bérpapírt is be kellett minden hónapba vinnem a Munkaügyi Központba ez három hónapos időtartam volt.

 

Hozzá kell tennem akkor sem kaptam meg a kötelező szabadságaimat és sajnos ki sem fizették csak ki kellett írnom, ha ez nem tetszett volna elküldtek volna azonnal. Már a kezdet kezdetén is minimálbérre voltam bejelentve, mint egy szakképzetlen személy, még a kötelező bérminimumot sem biztosítják a részemre, ez sajnos később sem változott maradt a minimálbér kézbe pedig 80.000-ret adott egy átvételi elismervény ellenében. Mióta itt vagyok nem kaptam munkaszerződést és a bérpapír is csak addig látom, míg alá nem írom, mert aztán elveszik tőlem. Azt a legutóbbin is észrevettem, mert már kezdek bizalmatlan lenni, hogy ebben a hónapban is 3 nap szabadságot írtak ki pedig nem is voltam szabadságon és 26 nap kötelező szabadságot tüntettek fel pedig nekem már 29 nap járna amúgy papíron és valóságban is jelenleg papíron náluk már csak 18 napom van.

 sad-woman-520x346_2.png

 

Nem is tudom, miért viseltem ezeket az igazságtalanságot eddig el, de úgy voltam ez a lányomnak is a legjobb megoldás hisz így tudok segíteni a tanulásban, mert középiskolában tanul és azért itt sok időm volt, hogy foglalkozhassak vele. A probléma csak az, hogy nekem járt volna az állam által nyújtott családi adókedvezmény a 2015-ös tanévre januártól-augusztusig, mert abban az évben töltötte a lányom a 20.-ik életévét és így csak a tanév végéig járt, én nem nyilatkoztam arról, hogy úgy kérem az adókedvezményt, hogy vonják le a fizetésemből miért is kértem volna hisz nem azt az összeget kapom, ami azon szerepel. Tavalyelőtt 2014-ben adtak olyan papírt, ami ennek rendelkezéséről szólt, de a 2015-ös évre nem kaptam és mivel bérpapírt sem kapok nem tudtam, hogy Ők ezt igénybe vették csak idén februárban az adóbevallásomkor szembesültem a problémával.

 

Ekkor felhívtam a főnököm, aki nem értette a helyzetet és mondta, hogy megoldja kérte, hogy kérjek a MÁK-tól egy igazolást, hogy tényleg jogosult vagyok-e a kedvezményre és vissza kellett küldenem a könyvelő által könyvelt adóbevallási papírjaimat. Most itt állok papírok nélkül visszatérítés nélkül, még az adóbevallásomat sem tudom leadni a főnök hónapok óta hiteget, hogy elintézi, megy a könyvelőhöz, de semmi! Mit lehet tenni? Kérem, ha módjában áll gyorsan válaszoljon nekem, mert nem tudom, hogy mit csináljak!

 

Tisztelettel:

 

Zsuzsanna

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!