Így megy csődbe egy magyar cég

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Üdvözlök mindenkit!

Adott egy magáncég, ami egyik napról a másikra csődbe megy. Az ott dolgozókkal napokkal később közlik a rossz hírt, a következőképpen. A NAV lezárta a számlánkat, jelenleg fizetni nem tudunk. Két lehetőség van, vagy közös megegyezéssel kilepünk, vagy úgynevezett állási idővel tovább "dolgoznánk"(jelenléti ív nincs vezetve) amit majd valamikor a csődeljárás után fizet a cég, vagy az országos bérgarancia alapból úgy két éven belül rendezik.

Az állási idő alatt se munkát nem tudunk vállalni máshol, se táppénzre nem mehetünk, se munkanélküli járadékra nem vagyunk jogosultak. Én és pár kollégám a kilépést választottuk, mivel élni kell valamiből. Közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyunk. De most jön a csavar!

sad_man.jpg

A megszüntető iratokban az szerepelt, hogy a cég az utolsó munkában töltött napon velünk dolgozókkal elszámolt. Megkaptuk a bérpapírt is, amin az szerepel az összeget számlánkra átutalták. AZ utalás természetesen nem történt meg! De ha ezt a papírt nem írjuk alá, nem tudunk kilepni.

A másik furcsa dolog, hogy van egy pár embernek úgynevezett letiltása, ami szinten szerepel a bérpapírokon, de mint kiderült a levonásokat sem teljesítették a végrehajtók fele.

Az már hab a tortán, hogy a januári bérünkből 25000ft cafetériat levontak és nem fizettek meg, pedig a bérpapíron az is szerepel. "Nem kötelesek, mivel csődben van a cég", volt a válasz.

Kérdésem, nekünk munkavállalóknak semmi jogunk?

Köszönöm a válaszukat!

 Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!