Trükköznek a közalkalmazottak szabadságával?

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Munkahelyi terror Blog!

Olyan problémával fordulok a bloghoz, ami nem  kifejezetten a munkahelyi terrorhoz köthető, de hátha kapok rá választ.  Azt tisztázzuk, hogy szeretem a munkahelyem, a fizetéssel is meg vagyok elégedve és velem is maximálisan a vezetőség! Ez egy állami cég, ahol közalkalmazottként dolgozom és olyan a beosztásom, hogy sokszor kell szombat-vasárnap és ünnepnapokon is dolgoznom.

Mellette van egy másodállásom is, ahol néha előfordul, hogy szabadságot kell kivennem a főállású munkahelyem.

diakmunkas_kis_vagott.jpg

Ez kb. egy évben 2-3 alkalom, maximum 4. Az eddigi években nem is volt gond ezzel, de idéntől állítólag egy olyan rendszer van, hogy szabadságot csak hétköznap lehet felvezetni/kiírni, mert állítólag a rendszer nem tudja értelmezni a hétvégi munkavégzést. Szóval a hétköznapok szempontjából rendben is van, de általában hétvégére kell az a pár alkalom a másik munkám miatt.

Ezt a munkahely úgy oldja meg, hogy papíron hétköznapra van kiírva a szabadságom és hétvégén pedig én vagyok beírva, pedig ugye nem én dolgozok. Ilyen esetben mit lehet tenni? Létezik valóban, hogy ilyen a rendszer?

 Egy állami cégnél ezt meglehet csinálni? Érhet hátrány? Természetesen a szabadságot megkapom, csak papíron nem úgy van, ahogy valójában. Amikor rákérdeztem, azt mondták, hogy sajnos ilyen a rendszer. 

 Köszönöm előre is a választ! 

 Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!