Fiktív Maca

Ma nem kertelek. Péntek van és vége a hétnek. Olvassátok az aktuális levelet. Holnap még lesz új post.

Kedves Despota! Szuper az oldalad! A munkahelyi terror jelenleg nem érint engem, mivel nincs munkahelyem. Ha-ha-ha.

 

 

Többdiplomás, több nyelven (valóban) beszélő lány vagyok, 10 év releváns munkatapasztalattal, szaktanfolyamokkal! Többszáz helyre pályáztam, de – ha válaszolnak is a cégek- max. annyit, hogy sajnáljuk, nem önt választottuk- holott abszolút megfeleltem a feltételeknek és természetesen vagyok olyan érett, hogy csak ilyenekre jelentkezzem. HR-esként is dolgoztam, tehát tudom milyen a jó CV- illetve át is nézettem karriertanácsadókkal.

 

 

Végső elkeseredésemben az a sanda gyanúm támadt, hogy ezek a hirdetések nem bizony valósak. Az lehetetlenség, hogy tökéletesen megírt önéletrajzzal, az álláspályázatban megjelölt tapasztalat birtokában sem sikerül bejutnom állásinterjúra.

 

 

 

Nosza, kitaláltam valamit. Kövezzen meg érte az összes HR-s! Kitaláltam 1 Fiktív Macát. Azaz 1 nőszemélyt, aki csak annyira van, mint Mikes nagynénje. Kitaláltam neki egy szép nevet, gondosan ügyelve arra, hogy kerüljem a magyar leggyakoribb családneveket mint pl. Szabó Mária vagy Kovács Judit, de ne is legyen túl kacifántos: Szépmalomvölgyi Dóra Esztella,- valahol a kettő között.

 

 

Nevezzük itt Fiktív Macának. Megvolt a név, kellett hozzá egy jól megkonstruált CV fotóval. Szerencsére vannak régi fotók magamról, melyek már nem hasonlítanak rám, főleg ha egy hozzáértő haverom kicsit a photo programmal átalakítja. (Figyelem! Ez csak saját képmással való visszaélés volt. )

 

 

Ezután megnéztem pár álláshirdetést és megírtam Maca cv-jét. Amely tökéletes volt. Minden hirdetéshez más-más cv-t kapott Maca, így mindig pont az volt a végzettsége, tapasztalata, nyelvtudása, ami éppen kellett. Így lehetett Maca egyszerre és egyik pályázatban franciául beszélő építészmérnök, a másik pályázatban pedig angol, német tudású asszisztens vagy épp 5 nyelven boldoguló toborzási szakember. A mobilszáma egy nem használt dominósom volt és kapott 1 freemail-címet is.

 

 

Ha Maca élne, bizony Magyarországon munkanélküli lenne. Valahol 150 pályázatot adtunk be tökéletes, testreszabott Cv-jével és biza 1 db hívást sem kapott, néha 1-1 emiles visszajelzés érkezett, hogy NEM FELELT MEG! Vicces, mi? Direkt úgy írtam a cv-jét, hogy megfeleljen adott pozira maximálisan. Néha még több képessége is volt, mint kellett, néha kevesebb - hátha az kell a cégnek. Így sem jött be.

 

 

Hát igen. Nemlétező pozícióra vagy már eleve eldöntött állásra nehéz még tökéletes jelöltnek is pályáznia.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!