Köszi, de ennyiért nem

Ismét a másik oldal (munkaadó) véleményét ismerhetitek meg, mert kell egy kis változatosság! Szép napot Mindenkinek!

Szia! Én egy ügyvédi irodában dolgozom és gyakran interjúztatunk, mert nem találunk megfelelő jelentkezőt. Persze nyelvismeret is kell, de nem ez a legnagyobb akadály...
Az alapján, amit láttam, a jogász szakma nincs válságban...


Mert ahol nem ismerik a motivációs levél fogalmát (pedig a jelentkezés feltétele!!) vagy a megbeszélt állásinterjúra be se jönnek, és nem is telefonálnak, hogy fölöslegesen vártok... ott úgy látszik nincs válság, és mind a kb. 1200 pályakezdő jogász akit évente kiontanak az egyetemek el tud helyezkedni.


Bár igaziból az sem jobb, ha bejönnek: én annak idején annak is örültem, hogy nem nekem kellett fizetnem, hanem minimálbérért dolgozhattam. Most pedig egy telekomos ügyfélszolgálatos nyári gyakorlattal mint egyetlen munkatapasztalat (jogi semmi) akkora fizetési igényük van, hogy már én szégyellem tőle magam. Amikor pedig egy alacsonyabb ajánlattal válaszolunk (nem minimálbér ez sem!!) köszönik, de ennyiért nem jönnek el dolgozni.


Nem tudom, hogy most milyen tévhit tartja magát jogi körökben. Én úgy látom, hogy nem is akarnak már ebben a szakmában dolgozni.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

A blogban megjelenő olvasói levelekért és hozzászólásokért a szerkesztő semmilyen felelősséget nem vállal, az minden esetben a beküldőt terheli!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!

Címkék: munka, munkaadó