Az előléptetés ára

Őszintén szólva elég ramaty hangulatban vagyok, amin az sem dob túl sokat, hogy újfent itt a hétfő. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, szóval mindenkinek kitartás!

Szombati bejegyzésünkre  érkezett Erika levele, aki szintén szembesült már a szexuális zaklatással munkahelyén. Felajánlottak neki egy jobb állást, ha hajlandó lefeküdni főnökével.

Üdv Mindenkinek!

 

A Megmarkolta a mellemet című posztot és a hozzá érkezett kommenteket olvasva szomorúan konstatáltam, hogy sokan képtelenek megérteni, a szexuális zaklatás nem ritka jelenség a munkahelyeken. Számos ismerősöm mellett már én is szembesültem ezzel a jelenséggel.

 

A disznó viccek már-már mindennaposak, nem telik el úgy nap, hogy valamelyik kolléga ne hozakodna elő egy-egy pikáns, humorosnak szánt történettel. Van akit ez zavar, van aki nem foglalkozik vele, személy szerint én az utóbbi kategóriába tartozom.

 

Hogy a konkrét történet se maradjon el, elmesélem kettővel ezelőtti munkahelyemen lejátszódott eseményeket.

 

Szintén irodai munka, 50 feletti főnök,  udvarlásnak szánt tolakodó megjegyzések, állandó cikis szituk. Egy ideig szó nélkül tűrtem, aztán elszakadt a cérna. Az még hagyján, hogy emailekben próbált rávenni arra, hogy feküdjek le vele, de amikor megzsarolt az előléptetéssel,teljesen kifakadtam.

 

Hiába magyaráztam szinte ordítva, hogy köztünk nem lehet semmi és én nem vagyok eladó, csak egy pimasz, kéjes mosoly volt a válasz és az, hogy majd meggondolom magam. Na persze... Még jó, hogy meggondoltam magam és pár nap múlva kiléptem a cégtől.

 

Összegezve nem állítanám, hogy mindenki találkozik a szexuális zaklatással élete folyamán, de nem kéne mindenkit hazugsággal vádolni, aki felvállalja, hogy beszél erról a tabunak számító témáról!

 

Erika

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!