Hol a törvényesség?

Legújabb bejegyzésünk ismét egy komment lesz. Újabb példa arra, hogy jól képzett, tanult emberek sem tudnak egykönnyen elhelyezkedni. Ja, majdnem elfelejtettem... Végre péntek van :)!

Nekem nagyon sok tapasztalatom van munkahelykeresés okán felmerült problémákról. Sajnos már majd három éve tartós munkanélküli vagyok, 29 éves. Van 4 végzettségem, egy alapfokú németem és érettségim. Mégsem kellek sehová. Az okát igazából nem tudom.

 

Csak egy példa az elutasításokra. Az új üzletlánc az Aldi hirdetett h embert keresnek az új, szegedi üzletükbe. Szakképzett és szakképzetlent egyaránt keresett. Megpályáztam az állást, mivel kereskedő váll. az egyik szakmám. Eltelt 3 hét , kaptam az említett cégtől egy levelet, vastag borítékban, melyben visszaküldték az önéletrajzom és minden egyéb papírt amit kértek.Egy fejléc nélküli papírra annyit írtak h nem vesznek fel.

 

A mai napig nem tudom miért. De az Aldi továbbra is hirdetett még további 2 hónapig a szegedi Szuperinfóban.

 

Hát ennyit az álláskeresésről. Másik helyen pedig nem akart a megszabott minimálbérre bejelenteni. A 87 E FT helyett csak a 65 E FT-ra akart. Ja és sem hétvégi sem délutános pótlékot nem akart fizetni. Csak egy kis összeget az 56 nettó mellé. Viszont csak havi 20 órával dolgoztunk volna többet. Kérdem én, a munkáltató mindent megengedhet magának? Hol van itt a törvényesség?

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni