Lapátot a kezükbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem volt nehéz észrevennem, hogy sokkal aktívabbak és közlékenyebbek vagytok, ha komentelésről van szó, E-mailt írni ugyebár fárasztó :).

xiau.ling diákmelós élményeit meséli el most nekünk (na erről amúgy én is tudnék regélni). 

a magyar munkavállaló tökéletesen jól tudna dolgozni, ha nem érezné tökéletesen lényegtelennek, hogy mit teljesít egy nap. saját tapasztalat, még 3 éve vállaltam diákmunkát.

 

olyan helyre küldtek minket, ahol be kellett segíteni az alapból ott dolgozóknak, ilyen szimpla termelő üzem féleségben, műanyag darabkákat válogatni meg hasonlók. 8 dolgozóra 3 közvetlen "főnök" jutott. mindhárom képes volt egyszerre oltani a népet ha nem dolgozott valaki.

 

arról nem szólt a fáma, hogy volt egy titkárnő, aki 5ször telefonált a 8 órás munkaidő alatt és csinált egy kb 3 perc alatt összedobható táblázatot. volt egy emberi roncs is, aki nem tudott két értelmes szót szólni a munkásokhoz, csak valahányszor beviharzott leb*szott valakit, hogy miért csak ennyi amit csinált. és végére hagytam azt aki szintén baltát érdemel a homlokába: egy kb 30 év körüli szűke hajú férfi, egész nap az ajtófélfát támasztotta és a titkárnővel beszélgetett, netezgettek.

 

egész napi teljesítménye annyi volt, hogy a pattogós balfék elvitt a szekrényből egy akkus csavarhúzót és ő visszatette. semmi mást nem tett a 8 órás munkaidő alatt! apuci szemefénye benyalta oda magát és jól is van.

 

mi meg akik szarakodtunk a neonfényben a műanyag darabokkal még csak rádiót sem hallgathattunk és a 3. óra végén a pattogó balfék kitalálta, hogy most azonnal be kell gombolni a köpenyeket, mert ez így nem oké munkavédelmi szempontból.. előtted egy ládányi 8 miliméteres fröccs öntött műanyagdarabka, amiből a sorjásakat válogatni kell, el lehet képzelni mekkora esélye volt, hogy bármilyen munkabaleset következzen be a nem begombolt köpenyek miatt.

 


kicsit hosszú lett, de az ilyenek miatt még az élettől is elmegy a kedve a magyar munkavállalónak, nem hogy a munkától. amint ezek az élősködő tetvek nem az irodán, hanem a munkagödör szélén egy lapáttal lesznek fellelhetők, mindenki boldogabb lesz.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.