A bejelentett fizu jóval kevesebb

Üdv Mindenkinek! Épp nem vagyok itthon, de az élet nem állhat meg, ezért következzen egy újabb levél. Mivel elég rövid, bevezető sem szükséges.

Heló,

 

Az én történetem rövid, és kérem hogy név nélkül idézzék ha idézik...

 

Egy kb. 20 főt foglalkoztató, programfejlesztéssel foglalkozó cégnél helyezkedtem el néhány évvel ezelőtt. Mivel már évek óta ilyen cégeknél dolgoztam, megszokott volt hogy belejentett fizu jóval kevesebb (120 ezer) mint amit kézbe kapunk. Így nekem kézbe 350 ezret ajánlottak, amit el is fogadtam.

 

Azonban én azt akartam, hogy teljesen bejelentve legyek, és ennek érdekében még magamra is vállaltam a plusz költségeket! Magyarul így kaptam végül kb. 200 ezret nettóban, teljesen bejelentve. A főnökség bizonyára hülyének nézett, de nem érdekelt.

 

Azonban eltellt 3-4 hónap, és behívott a főnök, hogy ez így nem lesz jó, mert fél, hogy az APEH felfigyel hogy van egy dolgozó a 20-ból aki jóval többet keres mint a többiek. Ezért vissza kell állnunk arra hogy én is kézbe kapom a 350-et, bejelentve meg kb. 120-ra leszek.

 

Mit tehettem? Kénytelen voltam elfogadni.

 

Talán hihetetlen a sztori, de igaz.

 

A.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.