Nem bírom tovább

Vasárnap egy kommentben megírt történet következik, egy folyamatosan piszkálódó, konfliktust kereső főnökről.

Egy kis cégnél dolgozom és a főnök miatt nap mint nap folyamatosan stresszben töltöm a napjaimat. Néha már úgy érzem, hogy nem bírom tovább de egyelőre nincs más lehetőségem. Egyrészt jelenleg nem nagyon vannak lehetőségek a válság miatt másrészt hamarosan kisbabát szeretnénk és úgy gondolom, hogy erre a rövid időszakra már nem érdemes másik munkahelyet keresni, inkább tűrök.

 

A főnököm az az ember, aki maximálisan kiszolgáltatja magát, folyamatosan piszkál és beszól. Élvezi ha keresztbe tehet az embernek. Igényli az állandó konfliktust. A múltkor rá kellett szólnom már azért is, hogy ne akarjon nekem mindenféle indokból puszit lenyomni (63 éves és van felsége) és legyen kedves tisztes távolságot tartani. Tipikusan az a kizsákmányolós fajta, bármit tesz csak azt nézi neki mi a haszna belőle. Ja és élvezi ha megszivathat...Nagyvonalakban ennyi.

 

A kollégáimmal valamennyire kijövök, na nem vagyunk barátok de normálisan tudunk szólni egymáshoz, bár meg kell valljam van, ami már nagyon piszkálja a csőrőmet. Az egyik kollégám alig dolgozik, hol beteg hol pedig szabadságon van és ilyenkor az én nyakamba szakad minden pedig feleannyit keresek. Mondhatjuk, hogy 12 hónapból jó ha 7-8 hónapot végigdolgozik, és megteheti mert megengedik neki. De ez ellen sem tudok semmit tenni mert a főnök nagy haverja.

 

Jól esett kiírnom magamból egy kicsit ezeket a dolgokat. Ha van valami ötletetek, hogy lehet ilyen helyen túlélni a napokat azt szívesen venném. Őszíntén szólva ha engem bántanak csak annyit vagyok hajlandó kommunikálni a másikkal, amit nagyon szükséges így ez az egy stratégiám van bár ettől még a belső feszültség megmarad.

 

Üdv.A.

 

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.