Régi ismerőseim letagadtatják magukat

Miklós, több diplomás olvasónk felsővezetőként dolgozott 25 éven keresztül, de cége kivonult Magyarországról és most képtelen elhelyezkedni.

 

NÉZZ ÁT IDE IS

 

48 éves ffi vagyok, jogi és hr diplomával, örök  életben munkajogászi területen mozogtam, de nem vonzott a sima jogi pálya ( pl. ügyvéd, ügyész). 25 éve dolgoztam Hr területen, az utóbbi 15 évben felsővezetőként. Angol, német, orosz felső nyelvtudásom van (aktívak).

 

Idén a multicég, ahol dolgoztam, goodbyet mondott Mo-nak, utcára kerültem. Hiába tudom a szakmai dolgokat profin, meg hogy hogy mennek a dolgok, még csak hasonló munkakör sem volt hirdetve a neten, újságban. Egyértelmű, hogy asszisztensnek, árupakolónak nem fognak felvenni, vállalkozó pedig nem szeretnék lenni.

 

Mondhatjátok, hogy ha felsővezető voltam, akkor vannak kapcsolataim. Nos, igen. Voltak, amíg igazgató voltam. Most, hogy nincs állásom,nem vagyok senki, ezek a kedves -szintén felsővezető ismerősök-, nem veszik fel nekem a telefont, letagadtatják magukat…stb. Tehát senki se segít. Néhányan felajánlották, hogy próbálnak segíteni, de nem tudtak (mindenhol létszámstop van vagy leépítések).

 

És ha vhova nem kell ember, akkor mindegy hány diplomád van, hány nyelven beszélsz, hány év tapasztalatod van-nem kell ember és kész!

 

Nem panaszkodni akartam, mert van pár évre való tartalék pénzem, de le akartam írni, hogy tudjátok, felsőbb pozíciókban is nagy a harc, illetve itt sincsenek állások.

 

A helyzet pedig dinamikusan romlani fog. Nem irigylem a mai fiatalokat, nehéz lesz nekik. Azoknak is nehéz lesz, akiknek nincs anyagi tartalékuk.

 

Miklós

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.