Nem számít a Munka Törvénykönyve

Sziasztok! Tavaly októberben visszamentem dolgozni GYES mellett. Januártól állásidőre küldtek, mivel nem volt munka a cégnél. A héten kaptam egy levelet munkáltatómtól, amelyben közölték velem, hogy továbbra sem tudnak nekem munkát biztosítani és az állásidőre járó béremet nem fizetik a továbbiakban.

 

Felmondani nem tudnak nekem, mivel a GYES miatt felmondási védelem alatt állok ez év novemberéig. A cég ügyvédje közölte velem, hogy nem foglalkoznak a Munka Törvénykönyvében leírtakkal, mert a cég jogi álláspontja más, mint az abban leírtak.

 

Egyébként ha elindítom a munkaügyi pert, jobb ha tudom, egy kismamának semmi esélye egy multival szemben, egy multinak megvannak az anyagi eszközei, hogy egy ilyen pert megnyerjen. Továbbá a M.Törvénykönyvben leírtakat többféleképpen is lehet értelmezni.

 

Van valakinek tapasztalata ilyen üggyel kapcsolatban? Előre is köszi a segítséget!

 

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.

Mindenkit arra szeretnénk buzdítani, hogy bátran írja le a cég (vállalat, stb.) nevét, ahol visszaélésekkel, diszkriminációval, és egyéb jellegű munkahelyi terrorral találkozik !!! Természetesen nem kötelező, de nagyon örülnénk neki.