Üzletvezetőből szobafestő-mázoló

Olvasónk üzletvezetőnek jelentkezett egy kis delikáteszbe, ahova fel is vették, de érdemi munka helyett a félkész üzletet akarták kifestetni vele.

Tisztelt Munkahelyi Terror Szerkesztőség!

Egy sztoryt mesélnék el én is látom nem vagyok egyedül a jellemtelen munkaadók szembeni harcban(tisztelet a kivételnek).

Egy hónappal ezelőtt a Profession álláskeresőben találtam egy hirdetést Üzletvezetőt keresett egy cég belvárosi delikatesz üzletbe. Elküldtem a Cv-et(Főiskolai végzettségem,komoly referenciáim vannak),kért is egy időpontot egyeztetésre egy kávézóban.

Találkoztunk,beszélgettünk( a kávét kifizettette),annyiban maradtunk,hogy a következő alkalommal,ha engem választ leülünk komolyan beszélni a posztról. Egy hét múlva hív ismét,hogy a 108 jelentkezőből ketten maradtunk egy hölggyel,találkozzunk,hogy dönthessen. Majd találkozunk,ahol a Hölgy is jelen van,és kettőnket versenyeztet.Érdekes helyzet.

Aztán nagyvonalúságáról téve tanúbizonyságot a 140.000 Bruttó bejelentett bért megtarthatva kétműszakos munkarendet ajánl. Elfogadjuk,majd megbeszéljük a rá következő hetet péntek reggeli találkozót az üzletben. Egy kis 20 Nm-es Delikátesz a Rumbach Sebestyén utcában.

Megérkezem(Picit késve),a Hölgy már ottvan és árazza a termékeket.Persze ahogy körülnézek rögtön látom ez az Üzlet még a közelében sincs a nyitás előtti stádiumnak.Éppen betonoznak,téglát pakolnak. Persze engem nem zavar,felpakoljuk a polcokat,mire 4 óra múlva a tulaj elmegy és visszajön egy nagy vödör festékkel meg egy kis ecsettel. Akkor vigyem ki a székeket az utcára és kezdhetem,majd utána a polcokat,és a falakat is fessem le.

Erre én,ne haragudjon nem szobafestőnek jelentkeztem,de hamár ittartunk,fizet ezért a napért egyáltalán????? Erre Ő-Miért fizessek érte???? Erre én ne haragudjon nem erről egyeztünk meg,én nem fogok festeni. Ő pedig azt mondja igen.Mondom neki,akkor elmegyek fizesse ki a 4 óra munkámat. Erre ő:- mit adjak érte??????Erre én :Ha legközelebb Üzletvezetőt keres azért a korrektség miatt írja bele,hogy szobafestő-mázoló is legyen,mert nincs pénze szakemberre!!!!!

És otthagytam.

Milyen inkorrekt dolog ez????Mindent meg lehet tenni az emberekkel???
Hát velem nem!!!


Rumbach S utca-i kis delikátesz (Volt Le Petit)

kérlek írjátok ki nehogy mást is hülyének nézhessen!!!!

Köszönettel:

K. Zsolt