Teljesen kikészített idegileg

Olvasónknak soha nem gyakorolt számítógépes programmal, két új telephellyel, segítség és betanulási idő és hiba nélkül kell dolgoznia.

Egy piacvezető energia cég logisztikusa vagyok, 52 éves .Három fordulós pályázaton választottak ki több jelentkező közül 2 éve.Az akkori vezetés vegyes korú munkavállalókat alkalmazott. Sajnos ez a szemlélet a a vezetőség kicserélődésével átalakult.

Kollégáim átlagéletkora alacsony, fiatal a főnököm is. Novemberben egy hozzám hasonló korú kolléganőmet elbocsátották.Ketten maradtunk az idősebb korosztályból.Most úgy néz ki, rajtam a sor. Főnököm igyekszik olyan körülményeket teremteni, hogy magamtól mondjak fel.

Számokkal alátámasztható kifogást nem tud felhozni a munkámmal kapcsolatban,gyakran 12 órát dolgozom , természetesen a jelenléti ívre 8 órát írok-ez az elvárás. Kiszemelt fiatal utódom már a területen dolgozik kisegítőként , természetesen nem az én hanem a másik két fiatal kolléganőm munkáját segíti egy másik alkalmi segítővel. Tulajdonképpen 4-en látnak el két akkora területet, mint az enyém.

A z elmúlt héten elején új számítógépes programot oktattak, aztán két napra kiküldetésbe kellett utaznom, hogy új telephelyet vegyek át.Út közben főnököm megkérdezte, hogy tudom-e vállalni a feladatot, és felhívta a figyelmemet , hogy amennyiben hibázok komoly következményei lesznek.

Tehát úgy néz ki, hogy egy soha nem gyakorolt számítógépes programmal, két új telephellyel segítség és betanulási idő nélkül holnaptól hiba nélkül kell dolgoznom .

Konkrét kifogást a munkámmal kapcsolatban nem tudnak emelni, főnököm általánosságban beszél a a kézzel nem fogható kifogásokról.
Mit tehetek ? Már teljesen kikészített idegileg.

Gábor

Kedves Gábor!

Ebben az átmeneti helyzetben a legtöbb, amit tehet, hogy igyekszik jól ellátni a feladatát (gondolom, ezzel nincs is probléma), továbbá bizonyítékokat gyűjt. Utóbbin értem például azt, hogy minden támadhatónak tűnő munkáltatói utasítást, munkájával kapcsolatos kifogást írásban kér, tanúkat kutat fel, illetőleg valahogyan próbálja meg igazolni, hogy a megállapodástól jóval többet dolgozik rendszeresen. Ezek egy jogvitában (akár perben) jól fognak jönni.

Alkalomadtán azt is megemlítheti a főnökének, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak szép gyakorlata van az életkor miatti diszkrimináció területén is, itt pedig nem Önnek kell bizonyítania, hogy diszkrimináció történt, hanem a munkáltatónak, hogy nem.

Ez pedig azon tények tükrében, hogy csupán két 50 év feletti munkavállalója van és az elmúlt években az összes ilyen korú - valamilyen okokból - távozott a vállalkozástól, elég nehéz lesz.

Üdvözlettel: Erynnis