Súlyosan megfenyegettek

Tisztelt Erynnis!

2006. 04. 01-től 2008. augusztus 25-ig az egykori OTP Garancia Biztosító ZRT. (ma GroupamaGarancia Biztosító Zrt.) alkalmazottjaként, vezetői beosztásban dolgoztam. Utoljára fiókvezetőként. Egy megyei igazgatói súlyos visszaélés felfedezését, majd a felsővezetés felé történt jelzését követően az érintett igazgató eltávolított a cégtől. (később őt is eltávolították). Munkaügyi irataimat 2008. szeptemberében kaptam kézhez, miközben másik cégnél helyezkedtem el.

2009. áprilisában súlyos fenyegetések mellett kaptam egy levelet (mindenféle részletezés nélkül) a volt munkáltatómtól, hogy a vezetőként szuperjutalék, azaz az üzletkötőknek kifizetett jutalék alapján a vezetőnek járó százalékos összeg címén felvett jövedelmem egy részét, mintegy 122.000,- Ft-ot - mivel az általuk kötött biztosítások egy része határidő előtt megszűnt - jutaléktartozás címén fizessem vissza. Mivel nem kívántam hosszan tartó pereskedésbe fogni, mindössze annyit kértem, hogy az összeg megjelölése mellett szíveskedjenek részletesen közölni velem az érintett biztosításokra vonatkozó adatokat (kötés időpontja szerző neve, megszűnés ideje és oka, kifeizetett szuperjutalék összege).

Némi rugdalózást követően hajlandóak voltak részletezni az igényüket, majd a kért összeget visszafizettem az általuk küldött csekken. Egyben kértem, hogy 2008. évre vonatkozóan küldjék meg a módosított jövedelemigazolásomat, amit a fenti összeggel csökkentenek. Ennek alapján kívántam benyújtani a 2008. évre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallásomat.

Ekkor ért a meglepetés, először csak síránkoztak, hogy ez bonyolult, ilyet nem szoktak kiadni és ez rengeteg munkával jár. Én közöltem, hogy hidegen hagy a nyomoruk és követeltem az igazolás kiadását. Mit tesz Isten, az illetékes Bér- és Munkaügyi Osztályvezető küldött egy e-mailt, amiben felszólított, hogy küldjem vissza nekik az általa megjelölt dokumentumokat, különben nem áll módjában a kérésemet teljesíteni.

Íme a levél:

"Tisztelt dr. Sz. László!

A kérésének teljesítéséhez kérem, küldje vissza a Cégünk által kiadott igazolásokat módosítás végett.
Ezek: Jövedelemigazolás az egészségbiztosítási ellátás megállapításához
Igazolás a járulékalapot képező juttatásokról
A kiadott adatlapot nem kérem vissza, hogy a 2008. évi adóbevallását május 20-ig megtegye.
Önellenőrzést kell, végezzen majd a kiadott igazolásunk alapján.

Üdvözlettel: Bártfai Zsuzsanna"

Számomra rendkívül megdöbbentő ez az eset. Azon túl, hogy feltételezem, egyetlen korábbi, a cégtől eltávozott munkatárs felé sem teljesítették ezt az elemi kötelezettségüket, hacsak kifejezetten nem kérte valamelyikük, felvet egy másik kérdést is. Vajon hova számolják el a biztosítótársaságok a korábbi adóévről származó és visszafizetett jutaléktartozásokat?

Ezek után a kifizetések után adó- és járulékfizetési kötelezettség állt fenn a tárgyévben, így a visszafizetésével ezeknek is módosulniuk kellene szerény véleményem szerint. Egészen elképesztő azonban a hozzáállás. Álláspontom szerint a munkáltatónak az adóévre vonatkozó jövedelemigazolás kiadása jogszabályi kötelessége, ha módosulnak az adatok, akkor a módosított igazolás kiadása a kötelessége. Ezt nem kötheti feltételekhez és nem viselkedhet úgy, mintha szívességet tenne.

Kérem, mondja el véleményét a fenti esetről.

Tisztelettel

Sz. László

Kedves László!

Tekintettel arra, hogy Ön vezetői beosztását munkaviszonyban látta el, a jutaléka is munkabérnek minősül, visszakövetelésére a munkabér visszakövetelésére vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Azaz: a kifizetéstől számított 60 napig van helye a visszakövetelésnek, ezen határidőn túl csak peres úton követelhet a munkáltató. Figyelemmel arra, hogy Ön önként teljesítette a követelést, ennek a rendelkezésnek már nincs relevanciája.

A munkáltató az szja-igazolást valóban önként köteles átadni a munkavállalónak, a tárgyévet követő év január 31-ig, adatváltozás esetén pedig haladéktalanul, viszont véleményem szerint ekkor nem kell (és nem is szabad) visszakérni a korábbi igazolást, illetőleg a munkáltató sem semmisítheti meg a saját példányát, ugyanis az adókötelezettségek teljesítésének ellenőrzése során ezeket az elévülési időn belül kérheti az APEH (Öntől is).

Jól látja, hogy a visszavett jutalékok miatt változnak az adókötelezettségei a munkáltatónak, úgy gondolom, hogy ezt önellenőrzéssel helyesbítheti. Az elszámolás, könyvelés módszerét nem ismerem ilyen esetben, az viszont biztos, hogy a jogalap nélkül kifizetett munkabéreket a munkáltatóktól kizárólag nettó összegben kérheti vissza, az ilyen bérekre már kifizetett járulékokat, adókat csak az illetékes szervektől igényelheti vissza a munkáltató.

Üdvözlettel: Erynnis