Eltűnt 37 ezer liter gázolaj

Korábban azt javasoltátok, hogy konkrétan nevesített cégek esetében hallgattassék meg a munkaadói oldal is, ezért a beküldött levél elolvasása után megkerestem Lohrmann Ervin urat, aki készséggel elküldte válaszát. A bejegyzés végén a linkre kattintva tudjátok megnézni!

Despota


Tisztelt Fórum!

Szeretném elmondani a velem történteket.A Püspökmolnári Lasselsberger Hungária Kft. kavicsbányájában dolgoztam,gépkezelőként mignem március 20-án 2 társammal együtt kirúgtak.Előzőnap este felhivott a főnök, Lohrmann Ervin hogy de.10 órára menjünk be.A jelzett időpontban kollégáimmal megjelentünk a főnök irodájában ahol egy jogásznő is jelen volt.

Közölték velünk,hogy elloptunk 37ezer liter gázolajat,rendkivűli felmondással kivagyunk rúgva.Hét gépkezelő volt,ebből hármunkra fogták rá a hiányt,a többit meg sem kérdezték,pedig egyformán kezeltük a gépeket napi 12-12 órás váltásban évek óta.Soha nem vezettettek velünk gépnaplót,nem volt vezetve a tankolás személyenként,és ellenőrizve sem voltak a gépek és a fogyasztás.

Természetesen nem akartuk aláirni,de a főnök azzal fenyegetett,hogy ránkveri az egész értékét ami 12 millió forint,igyhát ismerjük el a hiányért való felelősséget és csak a 10%-ot kéri,amit le is vontak tőlünk,illetve már az utolsó havi fizetést meg sem kaptuk.Nem engedte,hogy mi is megkérdezhessünk egy jogászt,úgy fogalmazták meg a jegyzőkönyvet,hogy a fellebbbezési jogról azonnal lemondtunk.Azóta is bánom,hogy hirtelen meglepettségemben aláirtam.

A hiányt a főnök kalkuláció alapján állapitotta meg,2009 évre 9 hónappal számolt,holott még csak március volt.Visszamenőleg másfél évre állapitotta meg a hiányt,pedig múlt év végén leltározott és szó sem volt hiányról,a céges vacsorán elismeréssel köszöntötte a kollektivát.A főnök nem tett feljelentést,mondván a hiányt benyelte a cég.A Vám és Pénzügyőrség viszont talált pár ezer liter ásványolajszármazékot a főnök hétvégi házában,ami valószinű,hogy fáradtolaj.42ezer liter olajat találtak még Tóth Attilánál aki a cégnél osztályzókezelő alvállalkozó és kamionjával a bányából fuvaroz.Itt is valószinű,hogy fáradtolajat találtak de lehet belekeverve gázolaj is.

Ez a tények megvilágitására azért egy kicsit mást fényt vet.Akiknél ekkora mennyiségű jövedékitermék volt található azokat is kirúgják vajon?Tudomásom szerint fáradtolajat vásárolni nem lehet kereskedelmi forgalomban,akkor az nem lopás?!Vezetői poszttal összeegyeztethető az ilyen dolog?

Szabó Béla

A Lasselsberger Hungária Kft válaszol

Le is töltheted