Hamarosan elhagyom az országot

Bocsánat,hogy csak most teszem ki az új posztot, de azt hittem, hogy minden rendben van és csak most látom, hogy a beállításoknál elszúrtam az időzítést...Még egyszer elnézést!

Despi

Sziasztok,

nem tudom hozzászólás nélkül hagyni azt, amit ez az oldal jelent számomra.
27 éves vagyok, 15 éves korom óta dolgozom.
Igen, ennyi idő kellett ahhoz, hogy végre normális, tisztességes munkát végezzek.
Röviden:
- szállodákban felszolgáltam, takarítottam, recepciósként dolgoztam, persze minimál bérre voltam bejelentve (már ha bejelentettek). Felszolgálóként azt várták el, hogy az üzleti tréningek (50-300fő) esetén többet számlázzak ki, mint ami a tényleges fogyasztás volt. Ezt nem tettem meg, onnantól kezdve céltábla lettem.
- vállalkozóként (miután tisztességesen és lelkesen fizettem mindent) az üzlet bérleti díjáról SOHA nem kaptam olyan számlát, ami a tényleges összeget tartalmazta volna. Sőt, kerültem olyan helyzetbe is, mikor kiderült, hogy az épületben az üzlethelység nem is létezik hivatalosan (kijött az APEH, az üzletemet meg eltakarták).
- mellékállásban egy gyárban dolgoztam hajnaltól kora délutánig, egészen addig, amíg nem kezdtem el köhögni egy mérgező vegyszer miatt. Kicsit utána jártam a dolognak, hamar rájöttem, hogy nem verik nagy dobra, ill. hogyan kerülik el az ellenőrzéseket.
Akiknek csak tudtam, elmondtam, utána felmondtam. Fiatal voltam, nem volt időm és energiám arra, hogy végigvigyem az ügyet. Az ott dolgozó idős nénikék és 8 elemis fiatalok nem mondtak fel. Kellett nekik a pénz.
- gyógyszernek nem minősülő term. forg. Kft.-nél értékesítőként jöttem rá, hogy Magyarországon egyáltalán nem ellenőrzik a biotermékek előállítását, a marketing anyagok valóságalapját..stb, vagy akár azt sem, hogy kerül dobozba a termék. Itt már felelmeltem a hangom, sok dolgot meg is tudtam változtatni, de a lényeget nem: az orvos azért ajánlja, mert megéri neki.
- fél évig húztam egy Banknál, ahol semmi mást nem csináltam, mint lebeszéltem az embereket a hitelkártyáról és a személyi kölcsönökről..de hiába..volt aki írni is alig tudott, de a minimálbérének a kétszeresét már felvehette..aztán persze ha volt lakása, hamar rákerült a jelzálog. A hangom elért viszonylag magasan ülő öltönyös urakig, válság ide meg oda, változtatni nem változtattak, felmondtam és követeltem a végkielégítést azzal az indokkal, hogy nem biztosítják számomra a tisztességes munkához szükséges feltételeket. Persze, hogy megkaptam, csak menjek már.
- tehát rájöttem, hogy nem vagyok megvásárolható és sosem leszek jó munkaerő multicégnél és kisvállalkozóknál sem, akik soha nem fognak bejelenteni, lehúzzák rólam az utolsó bőrt is és esetleg még a kölykeiket is rám küldik, hogy legyek egyszemélyben alkalmazott és bébicsősz.
- Mindeközben felsőoktatási intézményben tanultam, levelező képzésben, ami azt jelenti, hogy ha dolgozol, akkor fizess az első diplomádért. Szerencsére kiemelkedő átlagom miatt állami támogatott lettem, így a végén már nem kellett fizetnem az évi 380 000 Ft-ot.
- jelenleg közalkalmazott vagyok az MTA-nál, kutatásokban veszek részt. Hosszú és rögös út vezetett odáig, hogy azt mondhassam: tisztességes munkám van. Elértem a célom, de 100 000 Ft alatt van a fizetésem, nem említve azokat a körülményeket, amelyeket akkor tapasztaltam amikor legutóbb Indiában jártam..de megéri, mert ha valamiért érdemes dolgoznom nap mint nap, akkor az a természet megismerése és megóvása.
Persze, anyagilag nem éri meg és soha nem fogok olyan körülmények között dolgozni, mint más fejlett országokban. Még bírom egy darabig, de hamarosan eljön az idő, amikor elhagyom ezt az országot, mert pl. gondolnom kellene a még meg nem született gyermekeim jövőjére
vagy arra, hogy mi vár a Anyámra, ha nyugdíjjas lesz.

Köszönet az oldal tartalmáért! Sajnos régen nem volt netem, ezért nem akadtam rá, de sokat segített volna. Gyakran olvasgatom, mert körülöttem mindenki munkát keres és nagyon sokat segítettek azok az információk amelyeket olvastam az oldalon!

"A rossz dolgok azért is történnek meg, mert a jók hagyják."

További sok sikert kívánok!

Tisztelettel:
Animi numen