Nyugaton sem fenékig tejfel

Sokszor és sokan hangoztatják, külföldön dolgozni maga a katarzis, de olvasónk szerint ez nem ország, hanem munkáltató függő.

Szia Despota,

Szeretnem az alabbi tortenetet megosztani veletek 

Az ekezetek hianyaert az itteni billentyuzet a felelos. 

Nyugaton sem fenékig tejfel

 

Mivel a kommentek kozott sokszor talalkozom olyan hozzaszolasokkal, akik a nyugaton valo munkat rozsaszin habos-babos alomkent emlegetik, hadd meseljem el egyik kollegank

tortenetet. Kikuldetesben vagyok 5 evig egy nemzetkozi ceg Mo.-i szekhelyerol, az egyik

sokatok altal dicsoitett nyugati orszagban. A sajat helyzetemre valoban nem panaszkodhatom,

fizetett medences csaladi haz, cegesauto, stb… De ennek sok ev tanulas , es munka volt az ara.

 

Viszont, emlekeztek a Hivatali Patkanyok cimu filmre ? ( Labjegyzet : mindenkinek meg kellene neznie aki olvassa az MH blogot k.va jo)

 

Naszoval van nalunk egy pasas, akit szepen komotosan epitgettek le eddig de most megkapja a kegyelemdofest. Hatalmas vetke van egyebkent 56 eves … Ettol fuggetlenul a legyneksemartana tipus, inkabb unalmasan szurke szegeny. De azert meg bantani nem kellene !!!

 

Lasd : akarcsak a filmben, eloszor kiturtak kozepvezetoi poziciojabol, visszaminositve kozkatonanak, elvettek az irodajat es a folyoso vegebe tett asztalt neveztek ki irodajanak !!!

Hatha eszreveszi magatol , hogy tobbe nincs ra szukseg.

 

Majd ; amikor mar ott is szurta a szemet bosz ellensegenek , a szemelyugyi fonoknek, az irodaepulettol jo messze, a gyarban, a gyartosorok mellett huztak fel neki egy kis gipszkarton kalibat iroda cimen, hogy jol el legyen szeparalva… Jelzem semmi nem kapcsolja a munkajat a gyartosorhoz egyebkent…

 

Most azonban jon a vegso felvonas : Penteken mielott szabadsagra ment, rapportra hivattak, hogy elmondjak neki, hogy igazabol semmi haszna a munkajanak es rengeteg hibat vet (ami amugy nem igaz, de mind1) es levelben ertesitik a tovabbiakrol…

 

De ez meg mindig nem minden, tegnap mondta a fonokom, hogy szervezeti valtozasok miatt holnap lebontjak ennek a mukinak az irodajat, szoval mire visszajon, meg asztala sem lesz. Egy nagy lyuk tatong majd az irodaja helyen.

 

Amugy 30 eve van a cegnel, mar csak ezert is megadhatnak neki a lehetoseget, hogy ne igy fejezzen be egy eletpalyat.


Szoval, a lenyeg ; hogy az emberseg , normalis hozzaallas nem orszag hanem egyen es munkaltatofuggo.

Jah, es remelem a muki felgyujtja majd az egesz kocerajt, csak hogy visszautaljak a filmre

 

Michel