Egy napért 700 forint

Szia!

Olvasgattam a Magyar Oktatási Intézetről szóló postokat, és egy kulcsfontosságú momentum kimaradt. Sajnos én is elmentem az interjúra, sőt, a próbanapra is, mivel akkor még semmi konkrétumot nem tudtam sem a cégről, sem a munkáról, viszont a próbanapon már kiderültek mélységeiben is a dolgok.

A legnagyobb pofátlanságot ott követik el, hogy a 10 kupont tartalmazó brossúrát (gyakorlatilag egy színes mappa, hozzá fűzött 10db kitéphető kuponnal) papír- és írószerként tartják nyilván, ennek a brossúrának az ára az 5000 Ft "hivatalosan", és elsősorban cégeket próbálnak megkeresni és befűzni, hogy adják a dolgozóiknak ajándékként, hiszen az egészet le tudják írni költségként (ilyenkor egyébként adnak számlát, de természetesen így is bőven megéri a cégnek ezt a "kiskaput" kihasználni). Kíváncsi vagyok, mit szólna ahhoz az apeh, hogy papír-írószerként könyvelnek le kedvezményre jogosító kuponokat, számomra ez minimum aggályos.

Amúgy még talán annyit, hogy minimum nettó 120e/hó fizetést ígérnek már a kezdőknek is, ehhez napi 7-8db brossúrát kellene eladnia az agymosott jelentkezőknek, viszont a próbanap során az állítólag 7-8 hónapja ott tevékenykedő "öregek" is 1-1 db-ot tudtak csak elsózni. Egy napért 700 Ft, mindenki vonja le a megfelelő konzekvenciát, hogyan lesz ebből bármikor is reális jövedelem.

Üdv.

Dávid