Zavarja őket, hogy fiatal vagyok

Ne feledjétek, indul a "megmérettetés", azaz vasárnap kiválasztjuk a Hét Dolgozóját. Jó munkát Mindenkinek!

Egy olyan problémáról szeretnék Nektek mesélni,amelyről eddig nem nagyon volt még szó a blogon.

Pályakezdő frissdiplomás vagyok,ha eddig 100 jelentkezést nem küldtem el álláspályázatokra,akkor egyet sem...Ebben nincs újdonság.Mivel szakmám szorosan kapcsolódik az oktatáshoz,ezért több iskolába is elküldtem eddig pályázatomat,de próbálkoztam más,pl. ügyintézői hirdetésekkel is,főként állami intézményeknél.
Az állásinterjúkon eddig kivétel nélkül az volt a felállás,hogy ott vannak az interjúztató "leendő kollégák" és ott vagyok én,a 21 éves diplomás.Az életrajzomon elég egyértelműen fel van tüntetve a születési dátumom,mégis az első percben mindenki döbbenten néz rám,hogy mit keres itt ez a tini.

Az arcvonásaimról nem tehetek,valóban inkább nézek ki tizenévesnek mint fiatal felnőttnek,azonban a családom és ismerőseim mind tudják rólam(és én is magamról),hogy tisztelettudó,értelmes ember vagyok,aki bármilyen korosztállyal jól kijön.Nekem nem okoz problémát az,ha egy 50-60 éves hölggyel vagy úrral kell a gazdaságról elcsevegnem,és az sem,ha egy 2 évessel kell gügyörésznem.Mégis,minden alkalommal megkérdezték tőlem,hogy én hogyan jönnék ki a kollégáimmal,a korkülönbség ellenére.Természetesen,amit tudtam,elmondtam,meggyőztem őket,hogy ez nekem nem okoz problémát,de végül nem engem alkalmaznak,mert őket viszont igenis zavarja az,hogy én "csak" 21 vagyok.Remélem az olvasók figyelik a kis csavart:ráfogják,hogy én nem tudnék alkalmazkodni,holott ők azok,akiket ez nagyonis zavar.

Azt szeretném tudni,hogy az én hibám az,hogy 21 évesen diplomát nyomnak az ember kezébe?Talán én találtam ki a bolognai-rendszert?Hogyan bizonyítsa be a korosztályom,hogy mi is megálljuk a helyünket fiatalságunk ellenére,ha esélyt sem adnak?És amire legfőképp keresem a választ:miért állítják be az emberek azt,hogy én vagyok hozzájuk túl fiatal,holott ők nem tudnak velem mit kezdeni?

Való igaz,hogy ráhúzhattam volna még 2 év mesterképzést az egyetemi évekre,és akkor rögtön 23 lennék,de nem hinném,hogy ezzel kell takarózni,tekintve,hogy a diákoknak csak igen alacsony hányadát vették oda fel.
Kérem a kommentelőket,hogy osszák meg velem tapasztalataikat,más is járt már így?

Üdvüzlettel: Piskóta