Van munka, ha jól fekszel

Sziasztok,

egy szintén tanulságos történetet szeretnék Veletek megosztani, ami egy jó nevű, vagy legalább magát annak tartó welllness központról szól.

A történet azzal kezdődött, hogy tavaly kerestek és választottak személyi edzőket, fitness oktatókat, masszőröket, recepciósokat... egy újonnan induló wellness központokba .


Nemzetközi cég, sokmindent kintről irányítanak, vagy legalábbis gondolják, hogy irányítanak. Többszörös válogatás volt, többnapos oktatás, amit nyilván nem fizetett nekünk meg senki időben, de gondoltuk nemzetközi cég, brand meg minden, minden szépnek és jónak tűnt, nyomták az elkötelezettségről szóló nagydumát stb..


Szóval a többszörös válogatáson kiválasztottak jelentkezők persze boldogan és lelkesen tartották fitness órákat, masszíroztak, értékesítették a bérleteket a recepción, tartották a személyi edzéseket.., de valahogy kezdettől fogva a havi kifizetések - persze mindenkinek számla alapján - mindig valahogy csúsztak. Aztán 2009 elejétől már szinte könyörögni kellett saját időt, telefonszámlát sem sajnálva, hogy fizessék ki az ott dolgozókat. Volt, akinek 4-5 hónapig tartoztak többszázezer forinttal.

Az még hagyján lett volna, hogy hazudoznak állandóan és mindenféle indokot kitalálnak arról, hogy miért nem fizetnek pl. nem jó a számla, pl. rossz helyre utaltak.. és hasonló trükkök, de akkor durvult el a helyzet, amikor pénzügyi nehézségei kezdődtek és emiatt is megjelent két nagyokos a nemzetközi csapatból, akiknek ugyan a szakmához sok közük nem volt, azonban kíválóan értettek ahhoz, hogy megmondják mi, ki és miért jó vagy nem jó nekik.

Hetente berángatták az embereket, hogy "megmutathassák mit tudnak" (beleértve pl. augusztus 20-át is, hétvégéket, estéket..) de végül mint kiderült az egyik nagyokossal összejött egy "kiválasztott dolgozó" és milyen meglepő.. ő és az ő legközelebbi barátai maradhattak ott dolgozni ezután. Aki nem jelent meg minden csettintésre, vagy nem feküdt (akármilyen értelemben is) le a két mókusnak, annak esélye nem volt.

Az még hagyján lett volna, hogy így eldöntik ki marad, de a legtöbb embernek, akit kirúgtak (köszi, holnap már ne gyere alapon.. de tényleg) végig, akár több havi munkabérrel tartoztak. Tehát sem szakmaiság, sem az, hogy valaki türelmesen várja, hogy rendeződjön  anyagi helyzete és kitartóan dolgozott nekik addig ingyen, nem számított.

Még mielőtt bárki azt mondaná, hülyék voltak, tudni kell, hogy minden héten mindig az volt az információ, hogy "mostmár tényleg minden rendben van, a héten/jövő héten utaljunk mindenkinek a pénz.. stbt".

Erre és persze a kialakult gazdasági környezetre - kevésbé tud az ember ugrálni - mindenki kivárt. De nem kellett volna. Az tény, hogy ez a ismert fittness club tartozott erősen APEH-tól az ELMŰ-ig mindenkinek (csak olyan szinten, hogy az ELMŰ megjelent csavarhúzóval a Nagyszombat utcai helyen, hogy akkor most a többmilliós tartozás miatt kikapcsolják az áramot 2 órán belül, de erre a végtelenül etikátlan viselkedésre nincs mentség akkor sem.
A cég még mindig anyagi nehézségekkel küzd, közben a kintről érkező okosoknak 20-40ezer forint közötti órabért fizetnek - kár, hogy volt, akinek ezt egész hónapra járt volna.

Szóval, aki teheti a fenti szakmák bármelyikéből, messzire kerülje a helyet.. én vendégként is azt tenném, mert nem lehet tudni, melyik pillanatban zárnak be, szóval bérletet sem érdemes venni.
Üdvözlettel,