Nem mennék mekibe mosogatni

Amíg a végzettségem alatti helyeken próbálkoztam, éppen pénzhiány miatt, sok megaláztatásban volt részem, mindenki úgy állt hozzá, úgyis lelécelek, amint a diplomámhoz illő állást találok. Meg eleve mindenki, aki ilyen helyeken próbálkozott, többnyire örült még a feketemunkának is, a napi 3000.-nak, vagy zsebpénzért, vagy a túlélésért dolgoztak.


Amikor találtam egy nekem való állást, ott máris másként álltak hozzám. Először is megbecsülték a diplomámat(kutatói, szóval elviekben lenne értéke, nem adták ingyen), mert tudták, mit jelent, mit tudhatok, mit érek. Azután korrektek voltak, és nem hitegetni akartak, hanem hosszú távra megtartani.


Próbálkozni lehet, de később egy normális helyen szinte ciki lesz majd, hogy butikban kezdted, az önéletrajzodba be sem fogod írni. Inkább keress tovább, mint feladd a minimumot. Más persze, ha egyébként koldulnod kéne az aluljáróban, de ha megoldható, én nem mennék el tanárként mekibe mosogatni vagy mérnökként falat festeni. Nem beképzeltségből mondom, tapasztalatból.