Egy rendszergazda panaszai

Akinek van fogalma arról, hogy milyen foglalkozás a rendszergazda, az képzelje el azt, hogy minden jogot elvesznek tőle és csak csepegtetik a lehetőségeket. Majd mindenfelé azt állítják erről a gazdáról, hogy semmihez nem ért, semmit nem tud megcsinálni.

 

Ha szólsz, beverik a fejed vagy még jobban elveszik jogaid. Ha nem szólsz, akkor fejedhez vágják hogy szabotálod a munkát és nem vagy hajlandó a kollégákkal kapcsolatot teremteni. Adj infót, de cserébe nem kapsz semmit.

 

A főnököt pedig csak az érdekli, hogy mennyire működik az általa fanatikusan preferált szoftver, miközben több száz ember napi munkáját a kiszolgálás helyett akadályozza az informatika. 2 tucat rendszergazdából 2-en dolgoznak igazából, de ebből az egyiket ki kell rúgni, mert látja a hibákat és kritizál. A másik védett korú, vele nem lehet tenni semmit. Hát ez a mobbing.

 

Imádod a munkád, szereted megoldani a problémákat és meg is oldod őket. De amikor munkába mész, a gyomrod a torkodban, mert sem a főnök, sem az igazgató, sem a kollégák nem hajlandókat segíteni a munkád, nem tudod, mikor koppintanak a fejedre.

 

EZ A MOBBING!!!! Eredménye: magas cukorszint, magas vérnyomás, stressz és ennek beláthatatlan következményei: Hát igen, kellene egy jó törvény ami végre a munkavállalókat támogatná és védelmezné, nem pedig a "korrupt" közalkalmazottakat. Tisztelet azoknak, akik becsületesen helytállnak, a maximumot nyújtják, de őket megalázzák. Szellemileg, anyagilag.

 

Ezért tart ott az ország ahol.