Le kell tagadni a diplomát?

Több mint egy évtizedet töltöttem a közigazgatásban köztisztviselőként. Másfél éve nem tudom visszakapaszkodni magam, pályázat, pályázat hátán.

 

Túlképzett, mást választottunk kísérőlevelekkel jönnek vissza sorra az anyagok. De ilyen még nem történt velem. Megpályáztam egy középfokú végzettséggel kiírt m.kört, jelezvén, hogy elvállalom az ahhoz tartozó illetménnyel is, mivel a Ktv. ugye lehetővé teszi a munkáltatónak, hogy a m.körhöz, ne a végzettséghez igazítsa az illetményt. Tetejében, a középfokú végzettségem egy az egyben passzolt ehhez az államigazgatási szervhez. A visszaküldött kísérőlevél kulcsmondata ez volt: Pályázatát végzettségére való tekintettel érvénytelennek tekintem.

 

Tehát akkor, ha jól értelmezem, diplomával középfokú végzettséget igénylő m.kört nem lehet megpályázni, még akkor sem, ha az ahhoz tartozó illetményt elfogadom. Ez pedig hátrányos helyzetbe sodor, diszkriminál, amely lehet, hogy még a munkaügyi bíróságon is megállná a helyét!!? Le kell tagadni a diplomát? Ide jutott kishazánk, vagy akkor a diplomás köztisztviselő úgy jár mint a Sünbalázs, kiszorul a küszöbre?

 

Mélységesen fel vagyok háborodva, legszívesebben megírnám az államigazgatási szerv nevét, de tudom, nem lehet. De azt az megírom, hogy ez egy B betűvel kezdődő, tiszta "a" magánhangzós megyében fordult elő. Természetesen, ezután letagadom, hogy van diplomán, hogy éhen ne haljak.

 

Mi a véleményetek erről?