Mi nem sztrájkolhatunk

Sziasztok!

 

A BKV sztrájk kapcsán szeretnék megosztani veletek pár gondolatot.Sokan vagyunk Magyarországon, akiknek hosszú évek óta nem emelkedik a fizetése (sőt), ugyanakkor az árak, (és a bérletek ára is) nő. A BKV-s munkavállalók jövedelme ugyanakkor minden évben emelve lett!

 

Mi eddig választhattunk, és 12 ezer forintos meleg utalványt választottunk. A jövőben nem éri meg a cégeknek a hideg utalvány osztása, mert magas adó sújtja. Ráadásul mi nem is sztrájkolhatunk az egészségügyben, de akár említhetném a tűzoltókat, vagy a rendvédelmi dolgozókat is. Arról nem is beszélve, hogy aki munkába szeretne eljutni, őrültként hívogatja a kocsival rendelkező ismerősöket,vagy taxira költ súlyos ezreket, ha nem akar bajt magának.Persze a sztrájk miatti hiányzás igazoltnak számít, de akit emiatt akarnak elküldeni, el is fogják.

 

A BKV állam az államban, de tudomásul kell venni, hogy a szigorítások mindenkire vonatkoznak. Lehet hogy eddig jóval többet adott a BKV a dolgozóinak, de új helyzet van, így most kevesebb jut, de még így is a kötelező felettit fogja adni, az én adómból is! A dolgozóknak persze ez is kevés, ami érthető, más kérdés hogy a sztrájk túlzás. Az utasokat egész évben folyamatosan bünteti a BKV a járművek műszaki színvonalával, a pontatlan közlekedéssel, stb.

 

Lehet dünnyögni, elégedetlenkedni, vagy másik munkahelyet keresni, hátha ott több juttatást adnak!