Nem voltam bejelentve

Kedves Szerkesztőség!


Októberben helyezkedtem el egy cégnél, megállapodásunk szerint havi nettó 90.000 Ft-ért.Kitöltöttem a munkavállalói adatlapot, leadtam a bejelentéshez szükséges papírjaimatami sajnos soha nem jutott el a könyvelőjükhöz. Persze engem folyamatosan hitegettek,hogymajd ekkor és ekkor be leszek jelentve.

Az első két havi fizetésemet rendesen meg is kaptam, de sajnos január közepén bezárt az üzletük,ahol dolgoztam. Nem fizették ki sem a decemberi sem a januári béremet és már nem hajlandóak fölvenni a telefont sem mikor próbálom hívni őket.


Több korrupt üzletükről tudok és folyamatban van több bírósági perük is, de azzal, hogy esetleg följelentem őket nem lesz kifizetve a bérem.


Nem tudom, próbálkozhatok-e a munkaügyi bíróságnál, mivel nem voltam bejelentve.
Ebben kérném segítségüket, tanácsukat!


Köszönettel: Egy elkeseredett munkavállaló

 

Kedves munkavállaló!

 

Természetesen nyugodtan fordulhatsz munkaügyi bírósághoz, a bejelentés nem a te kötelezettséged ugyanis, tehát ennek elmaradásáért nem téged terhel a felelősség, hanem a munkáltatód.

 

Javaslom, hogy szedd össze minden iratodat, ami a munkaviszonnyal kapcsolatos és keress föl egy ügyvédet, vagy jogi segítségnyújtó szolgálatot, vagy akár az illetékes - hozzád közeli - bíróságot, ahol segítenek érvényesíteni a jogaidat.

 

Üdv, Erynnis