Tetoválás = munkanélküliség

Sziasztok!

 

Lassan egy éve keresek állást, ugyanis tavaly érettségiztem egy vendéglátóipari szakközépiskolában. Eddig sehova nem vettek fel és egyre inkább úgy gondolom, ez a külsőmnek köszönhető.

 

Elég sok tetoválás van rajtam, mindkét karomon, illetve  a tarkómon is van egy. Van ezen kívül egy szemöldök és egy ajak piercingem, fülbevalóm is. A testékszereket és a fülbevalókat természetesen kiszedem, amikor egy interjúra megyek, de a tetoválásokat majdnem mindig észreveszik és másnak adják a munkát. A varrásaim amúgy nem valami igénytelen firkálmányok, hanem szép, művészi alkotások, de ez persze senkit sem érdekel. Bár soha nem mondják, hogy ez volna az oka, maiért nem kellek, de azért ez látszik.

 

Fogalmam sincs, mit tegyek. Nem értem, miért van az, hogy ha az ember eltér a megszokottól (hosszú haja van, kopasz, tetovált,  stb.) miért nem kaphat munkát. Renden, aki tetőtől talpig szét van varrva, az más tészta, de egy-két kisebb tetoválás szerintem nem kéne hogy negatívan befolyásoljon egy interjú során. Nem az számít, hogy milyen jó munkaerő valaki? Nem hinném, hogy a vendégeket az érdekelné, mi van a karomon, ha jól kiszolgálom őket.

 

Robi, aki dolgozni szeretne